Στο πλαίσιο της ημέρας δράσης που εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ για την ανάδειξη των προβλημάτων στον χώρο της δημόσιας υγείας, εργαζόμενοι των νοσοκομείων «Θεαγένειο» και «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν συμβολικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων διεκδικούν την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα,αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και χαρακτηρισμό των συνεπειών από τον κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα και επαγγελματική ασθένεια.

«Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας παραμένουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Θεαγενείου», Βασίλης Μουρατίδης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για προσλήψεις και χρηματοδότηση των νοσοκομείων και ότι αντί να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2021, μειώθηκαν κατά 572 εκατομμύρια. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου αφήνοντας ακάλυπτους χιλιάδες άλλους ασθενείς.

«Μπορεί η πανδημία αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι βρίσκεται σε ύφεση, τα προβλήματα όμως παραμένουν», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του «Ιπποκρατείου», Γιάννης Κούτρας, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις για να είναι έτοιμα τα νοσοκομεία για το τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Δυστυχώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις και όλη η προεργασία που χρειαζόταν για να μπορέσει η Πρωτοβάθμια να επιτελέσει το εμβολιαστικό έργο. Η κυβέρνηση αφενός διαλύει την Πρωτοβάθμια Υγεία και ταυτόχρονα επιβαρύνει κι άλλο τα δημόσια νοσοκομεία βάζοντάς τους κομμάτι του εμβολιαστικού έργου», πρόσθεσε ο κ. Κούτρας σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.