Διαμαρτυρία στην ισραηλινή πρεσβεία για τη Γάζα

Την κινητοποίηση διοργανώνει η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»


ΕΛΛΑΔΑ
18:53
10/07/2014
Διαμαρτυρία στην ισραηλινή πρεσβεία για τη Γάζα
loading

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, απευθύνει η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», καταγγέλλοντας τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και ζητώντας «να δοθεί ένα τέλος στην ανοχή των εγκλημάτων του ισραηλινού κράτους».

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα της Πρωτοβουλίας σημειώνεται αναλυτικά: «Εδώ και ένα μήνα το Ισραήλ έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ επιδρομών σε σπίτια, μαζικές συλλήψεις και επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων αμάχους και παιδιά, συνεχίζοντας τη φασιστική τακτική της συλλογικής τιμωρίας.

Την Τρίτη 8 Ιουλίου το Ισραήλ ανακοίνωσε νέα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας με όνομα "Αιχμή Προστασίας", την τρίτη τα τελευταία έξι χρόνια. Οι προηγούμενες δύο ισραηλινές επιθέσεις το 2008 και το 2012 άφησαν πάνω από 1500 Παλαιστίνιους νεκρούς, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν πολίτες.

Για ακόμα μια φορά η διεθνής κοινότητα προκλητικά σιωπά απέναντι στη συλλογική αυτή τιμωρία των Παλαιστινίων και τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς εναντίον τους από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ,παρακολουθώντας με απάθεια το διαρκές έγκλημα που συντελείται και το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας. Παρόμοια στάση κρατούν τόσο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Ισραήλ έναν στρατηγικό σύμμαχο, όσο και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, βάζοντας στον ίδιο σάκο κατακτητή και κατακτημένο και εξισώνοντας θύτη και θύμα.

Στη νέα αυτή προκλητική επίθεση του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρη την Παλαιστίνη, η Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" στηρίζει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού εναντίον της ισραηλινής κατοχής και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μαζί με άλλες συλλογικότητες, έξω από την ισραηλινή Πρεσβεία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει