Να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα με ραντεβού πρότεινε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, με αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε πως προϋπόθεση είναι να έρχεται σε επαφή μόνο ένας πελάτης με έναν εργαζόμενο, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός. Εξήγησε πως, ούτως ή άλλως, οι μικρές επιχειρήσεις είναι αυτές που έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Αντίθετα εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει επί του παρόντος να ανοίξουν τα μεγάλα καταστήματα, όπου θα βρεθεί μεγαλύτερος αριθμός ατόμων στον ίδιο χώρο.

«Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους» υπογράμμισε η κ.Λινού και χαρακτήρισε επικίνδυνο τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε έξω από τράπεζα στην Ηλεία. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως ο κίνδυνος είναι μικρότερος από ό,τι θα ήταν εάν έστω και λιγότερα άτομα βρίσκονταν μαζί μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η εισήγηση της καθηγήτριας να εξεταστεί η διενέργεια εμβολιασμών και σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον εξασφαλιστεί βέβαια επαρκής αριθμός δόσεων από τις Αρχές. Τέλος δεν έκρυψε την αγωνία της για την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, αναμένοντας μία καλύτερη εικόνα από την πραγματοποίηση περισσότερων τεστ ανίχνευσης του ιού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber