Να μην χαθεί άλλος χρόνος για το λιανεμπόριο που δέχεται καίρια πλήγματα επιχειρεί η κυβέρνηση, ενώ οι χειμερινές εκπτώσεις ήδη ξεκίνησαν και το σκληρό lockdown έχει επεκταθεί τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Πρόθεση του κυβερνητικού επιτελείου είναι την προσεχή Δευτέρα να ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away και για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και χρυσοχοΐας με click in shop.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας εμπορίου και προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης επισημαίνοντας, ότι οι εισηγήσεις που έχουν λάβει είναι για αυτή την ημερομηνία και αφορούν σε καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν μεγαλύτερους τζίρους την περίοδο των εκπτώσεων. Συμπλήρωσε δε πως το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο λειτουργίας όλης της αγοράς με αυστηρούς κανόνες, δεδομένου ότι η λειτουργία της αγοράς πρέπει να βρει κοινό βηματισμό με την πανδημία, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Την Πέμπτη «κλειδώνει» η απόφαση

Η τελική απόφαση για το άνοιγμα της αγοράς αναμένεται να ληφθεί την Πέμπτη, καθώς η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για να προχωρήσει την Παρασκευή σε σχετικές ανακοινώσεις.

Το νέο μοντέλο που προκρίνεται του click inside, προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό πελατών μέσα σε ένα κατάστημα με βάση τα τετραγωνικά του, ενώ θα υπάρχει και χρονικό περιθώριο για την παρουσία τους μέσα στο μαγαζί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ραντεβού, το οποίο θα επιβεβαιώνεται με μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο.