Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τους υπεύθυνους της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόρειου Άξονα (ΔΕΥΑΒΑ), στα Χανιά, καθώς η επίσημη ιστοσελίδα της δέχτηκε επίθεση από χάκερ.

Οι χρήστες της σελίδας κάνοντας κλικ στο deyaba.gr βρίσκονταν μπροστά σε ένα μήνυμα του «Kosova Warrior Group». Η ομάδα των «Πολεμιστών του Κοσσυφοπεδίου» έκανε διαδικτυακή κατάληψη στον ιστότοπο, θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα για το Κόσοβο. Όπως οι ίδιοι αναγράφουν το Κοσσυφοπέδιο είναι Αλβανία.

Οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΒΑ από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκαν το πρόβλημα, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του επίσημου site. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ, Γιάννης Σταματάκης, «η επιχείρηση μέσω του εξωτερικού της συνεργάτη και διαχειριστή του site, προσπαθεί να εντοπίσει το ίχνος και να αποκαταστήσει την ζημιά».

Η «εισβολή» σύμφωνα με τον ίδιο έχει επηρεάσει μόνο τον ιστότοπο της επιχείρησης και όχι το λογισμικό της σύστημα, μέσω του οποίου γίνονται όλες οι συναλλαγές και εξυπηρετούνται οι εσωτερικές λειτουργίες της.