Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, η σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, για την εκπόνηση της μελέτης εγκατάστασης κι επεξεργασίας των νερών της πηγής του Ανάβαλου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Αναστασίου Χειβιδόπουλου.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η κατασκευή των έργων επεξεργασίας των υδάτων της πηγής Αγίου Γεωργίου Κιβερίου και ειδικότερα την κατασκευή μονάδας καθαρισμού και αφαλάτωσης του νερού, καθώς και την κατασκευή δεξαμενών ανάμιξης και αναρίθμησης για την αντιμετώπιση ημερήσιων αιχμών κατανάλωσης, ενώ προβλέπεται και εγκατάσταση τηλεμετρίας και τηλελέγχου.

Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης της μελέτης είναι επτάμηνη και το κόστος της ανέρχεται σε 320.627 ευρώ.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε κρίσιμο βήμα για την αξιοποίηση των νερών των πηγών του Ανάβαλου την εκπόνηση της μελέτης και υπογράμμισε ότι, «με το συνολικό έργο της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού των πηγών του Ανάβαλου, προϋπολογισμού 15,6 εκατομμυρίων ευρώ, αφενός θα προστατέψουμε τις πηγές σε εποχές ανυδρίας και, αφετέρου, θα εξασφαλίσουμε την υδροδότηση του συνόλου του αργολικού πεδίου».