Να «μπλοκάρουν» την πώληση της ΔΕΗ επιχειρούν οι εργαζόμενοι

Πέντε σωματεία προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας


ΕΛΛΑΔΑ
19:00
01/06/2014
Να «μπλοκάρουν» την πώληση της ΔΕΗ επιχειρούν οι εργαζόμενοι
4
loading

Την ακύρωση του διαγωνισμού για την απευθείας πώληση σε ιδιώτες του 66% των υποδομών και των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας όλης της χώρα ως αντισυνταγματική και παράνομη ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικράτειας πέντε σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Στην προσφυγή τους οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι είναι παράνομη η διαδικασία αφού δεν έχει πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη από την νομοθεσία αναλογιστική μελέτη με την οποία να αποτυπώνεται το μέγεθος της ασφαλιστικής περιουσίας των ασφαλισμένων στην ΔΕΗ (εργαζομένων και συνταξιούχων) που είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της Ανώνυμης Εταιρείας (ΔΕΗ) και των θυγατρικών της.

Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους τα σωματεία μαζί με την πώληση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, πωλούνται και τα περιουσιακά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων που είναι ενταγμένα στον ασφαλιστικό τους φορέα γεγονός που αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Κι αυτό γιατι, όπως αναφέρουν, από τον Ιούλιο του 1999 στη ΔΕΗ ισχύει ένα ιδιαίτερο ασφαλιστικό καθεστώς, καθώς η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων και συνταξιούχων ενσωματώθηκε στην περιουσία της ΔΕΗ, ενώ το κράτος αναγνώρισε πλήρως τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ προς τους εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Τα σωματεία που προσέφυγαν στο ΣτΕ είναι: 1) Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Ανωτάτης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ομίλου ΔΕΗ – Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας, 2) Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ – Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας, 3) Σύλλογος εργαζομένων Σταθμών Παραγωγής ΔΕΗ Χανίων, 4) Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και 5) Σωματείο Ορυχείων- Σταθμών (ΣΟΣ).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar To peiratiko

  τυρα που γυρίζει , ξεπουλημα οσο οσο

 2. avatar laros

  Θα κατεβάσουν οι φωτόπουλοι τους διακόπτες η θα πάψουν να πουλουν ψωμι στην γνωστη αλυσίδα

  1. avatar JB

   Ο συνδικαλιστής Φωτόπουλος έχει αναμφισβήτητα σηματοδοτήσει μια εποχή για την ΔΕΗ. Αλλά οι πράξεις του είναι μια καλή αφορμή για να σκεφτούν οι πολίτες τις βαθιές αιτίες που η χώρα έφτασε μέχρι εδώ. Γιατί ότι και να πούμε εμείς για τον συνδικαλιστή δεν έχει και τόση σημασία.
   Τα έργα και οι μέρες τους φανερώνουν τις προθέσεις του αλλά κυρίως τα κίνητρά του. Πριν από λίγο καιρό ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, είχε ζητήσει με ερώτηση του στην Βουλή να διευκρινιστεί ο ρόλος του συνδικαλιστή σχετικά με τις αναθέσεις έργων. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η ΔΕΗ δεν απάντησε, προκαλώντας την κοινωνία. Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι ο κ. Ντινόπουλος θα επανέλθει. Το περιμένουμε.

 3. avatar ANTIRISIAS

  ΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΤΡΩΝΕ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει