Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο με τον πρωτοποριακό θίασο της Δωδέκατης Αυλαίας στο έργο του Γ. Ανδρίτσου, «Το Σαλιγκάρι», το οποίο σκηνοθέτησε ο Γιώργος Γιαννίσης. Την ίδια περίοδο συμμετείχε στην εμβληματική παράσταση Χατζηδάκη – Αργυράκη – Χορν «Οδός Ονείρων».

Με το τέλος της θητείας του, από το 1966 μέχρι το 1982,συνεργαστηκε με τους περισσότερους θιάσους της τότε θεατρικής Αθήνας, όπως για παράδειγμα των Κώστα Μουσούρη, Άγγελου Αντωνόπουλου, κ.ά.

Το 1983 μαζί με την Τζούλια Αργυροπούλου και άλλους «εραστές» της νεώτερης ελληνικής δραματουργίας, ίδρυσαν την «Ελεύθερη Αυλαία».

Χωρίς φυσικά να έχει δικό της χώρο, εγκαθίστατο κάθε φορά σε ένα άλλο θέατρο, αλλά αφοσίωσή της ήταν στο σύγχρονο ελληνικό δραματολόγιο.

Στην εικοσαετή και πλέον πορεία της, η «Ελεύθερη Αυλαία» παρουσίασε με επιτυχία στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιφέρεια έργα σημαντικών ελλήνων θεατρικών συγγραφέων.

Στο μεσοδιάστημα ο Ντίνος Καρύδης συνεργάστηκε με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Βόλου, Βέροιας, Σερρών, με τη Θεατρική Εστία κ.α.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, σε θεατρόμορφες εκπομπές συνέχειας στο κρατικό ραδιόφωνο καθώς και σε μεταγλωττισμένες τηλεοπτικές σειρές. Μία περίοδο δίδαξε αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι διδάχθηκε σε δραματικές σχολές.

Ισχυρίζεται ότι η «Δωδέκατη Αυλαία» και στη συνέχεια η «Ελεύθερη Αυλαία» υπήρξαν οι δυο μεγάλοι σταθμοί που τον διαμόρφωσαν σαν ηθοποιό και σαν άνθρωπο.

Οφείλει απέραντη ευγνωμοσύνη στο δάσκαλό του, Γιώργο Γιαννίση, ο οποίος τον δίδαξε να αισθάνεται με το μυαλό και να σκέπτεται με τις αισθήσεις.

Ο Ντίνος Καρύδης είναι παντρεμένος με την ηθοποιό, Τζούλια Αργυροπούλου και η κόρη τους είναι η πολύ γνωστή ηθοποιός, Σμαράγδα Καρύδη.

Αυτή την περίοδο, όπως αναφέρει στο newsbeast.gr ο Ντίνος Καρύδης, δοκιμάζεται στα κοινά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Σήμερα μάλιστα, όπως λέει, κλείνουν την προεκλογική τους προσπάθεια με μια μεγάλη βόλτα που θα αρχίσει στις 18.00 από την πλατεία Συντάγματος, και θα καταλήξει περίπου δύο ώρες αργότερα στα Προπύλαια σε μια μουσική γιορτή της «Ανοιχτής Πόλης» για τη λήξη του προεκλογικού τους αγώνα.

Ο Ντίνος Καρύδης δέχθηκε αρκετές προτάσεις να δοκιμαστεί στα κοινά, όμως, τον κέρδισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Πιστεύει μάλιστα ότι είναι και νέος και τίμιος και ό,τι σε περίπτωση που ο λαός της Αθήνας τον επιλέξει, θα κάνει δουλειά. Μάλιστα, αποφάσισε να θέσει την υποψηφιότητά του για να γίνει η πρωτεύουσα καλύτερη.

Στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχει, διαβάζει θεατρικά έργα, ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Του αρέσει πάρα πολύ η θάλασσα.

Επηρεασμένος, όπως κάθε Έλληνας, από την οικονομική κρίση, δηλώνει ότι κάθε πολίτης αντιμετωπίζει τα προβλήματά του, ξεκαθαρίζει όμως ότι είναι περήφανος για τους φίλους που έχει δημιουργήσει.

Ο ηθοποιός λατρεύει και το θέατρο και την τηλεόραση αλλά αν έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε αυτά τα δύο, θα προτιμούσε το θέατρο. «Διαφορετικά τα μέσα, τα αγαπώ και τα δύο αλλά το θέατρο είναι για μένα πιο σημαντικό», αναφέρει. Μιλά όμως και για την ανεργία που υπάρχει στο χώρο του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο αυτό. Πάντα συνέβαινε. Πολλές φορές είναι και επιλογή του ηθοποιού να μείνει λίγο εκτός για να φορτίσει τις μπαταρίες του».

Βέβαια, παρά την ανεργία που υπάρχει στο χώρο, δεν θα απέτρεπε τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική.
Πάντως, ο Ντίνος Καρύδης εύχεται οι Αθηναίοι να επιλέξουν με σωστή κρίση και να σκεφθούν με ποιον υποψήφιο θα είναι καλύτερη η Αθήνα.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».