Ο Τάκης Βαμβακίδης άρχισε τη θεατρική του διαδρομή ως υποβολέας σε θεατρική παράσταση στο Στρατό. Όμως, μετά από δύο διακρίσεις που είχε σε φεστιβάλ με την Ερασιτεχνική Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου, δούλεψε στην επαγγελματική του σκηνή μέχρι το 1989.

Ακολούθησαν εμφανίσεις του σε νυχτερινά κέντρα της Λάρισας και έπειτα της Αθήνας. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστά ονόματα του θεάτρου και του τραγουδιού.

Το καλοκαίρι του 1997 είχε την ευθύνη του θιάσου «Ερμής» που παρουσίασε την κωμωδία του Α. Σακελλάριου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». Στην παράσταση της Μέμης Σπυράτου «Μουσικές της Ελλάδος μέσα από το θέατρο Σκιών» έπαιξε το ρόλο του Καραγκιόζη. Όσο περνούσαν τα χρόνια, οι εξαιρετικές του δουλειές, διαδέχονταν η μία την άλλη. Φυσικά, ο Τάκης Βαμβακίδης έπαιξε και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση ενώ ασχολήθηκε και με τη δισκογραφία. Άλλωστε, το τραγούδι «Πλάτσα-Πλούτσα» είχε γίνει μεγάλη επιτυχία. Είναι μέλος σε πολιτιστικούς συλλόγους και φιλανθρωπικούς οργανισμούς και προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να συμπαρίσταται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο Τάκης Βαμβακίδης ετοιμάζεται για να παρουσιάσει μαζί με τρεις μεγάλους ηθοποιούς το καλοκαίρι τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Το έργο θα ανεβεί με το Θέατρο του Νοτίου Αιγαίου και η πρεμιέρα του θα γίνει στις 17 Ιουνίου στη Ρόδο, όπου θα παιχτεί για τρεις μέρες.

Ο γνωστός καλλιτέχνης όμως, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, συμμετέχει σε ομάδες ανθρώπων με έντονη κοινωνική δράση. Καταδικάζει μάλιστα το πολιτικό σύστημα που κατέστρεψε αρκετούς πολίτες. Και πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό πράγμα να παίρνονται αποφάσεις, ουσιαστικές και με γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Θεωρεί ότι με την τέχνη δημιουργείς και γι’ αυτό πιστεύει ότι οι νέοι, παράλληλα με άλλες ενασχολήσεις, θα πρέπει να δοκιμάσουν την τύχη τους στο χώρο, παρότι η κρίση είναι πολύ μεγάλη.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».