Ο Θάνος Καληώρας ήρθε στην Αθήνα μόλις τελείωσε το Λύκειο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου και κατά τη διάρκεια της δεκάχρονης συνεργασίας του συμμετείχε σε ρόλους αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας σε Επίδαυρο, Ηρώδειο καθώς επίσης και σε ρόλους κλασικού ρεπερτορίου.

Το 1984 αποχώρησε από το Εθνικό Θέατρο και πρωταγωνίστησε δίπλα στη Σμαρούλα Γιούλη και τον Τίτο Βανδή στο μιούζικαλ «Μάγκες και κούκλες».

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές δουλειές και στο θέατρο όπως για παράδειγμα σε επιθεωρήσεις του Λάκη Λαζόπουλου, στον «Έμπορο της Βενετίας» του Σαίξπηρ κ.ά. ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες θεατρικά στην ΕΤ1 καθώς επίσης και σε τηλεοπτικές σειρές.

Βρέθηκε και βρίσκεται κοντά σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αφορμή στάθηκε ένα οικογενειακό πρόβλημα που βίωσε. Επέλεξε να βοηθήσει παιδιά με σύνδρομο Ντάουν, με δυσλεξία και άλλα προβλήματα. Έβλεπε τον πατέρα του να υποφέρει από την ημέρα που γεννήθηκε και για σαράντα χρόνια μέχρι να φύγει από τη ζωή.

Αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέατρο και το πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάδελφοί του.

Πάντως, παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του, θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με το χώρο της υποκριτικής, αν διαθέτουν γερό στομάχι και πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Αυτή την περίοδο ο Θάνος Καληώρας έχει ριχτεί στη μάχη της προεκλογικής περιόδου γιατί κατεβαίνει υποψήφιος στην περιφέρεια με το Γιάννη Σγουρό. «Θέλω να προσφέρω», λέει «γι’ αυτό και κατεβαίνω».

Στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχει παρακολουθεί θέατρο και κινηματογράφο.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».