Την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας έκανε γνωστή την Τρίτη (28/07) η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε δια στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Από σήμερα, λοιπόν, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για το προσωπικό και σε καταστήματα λιανικής και γραφεία όπου υπάρχει επαφή με το κοινό, όπως ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Η ενέργεια επεκτείνεται αφορά και το κοινό, επισκέπτες και πελάτες, σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων όπως φούρνοι και κρεοπωλεία, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες στην Ερμού, όπου ο κόσμος πήγε για τα ψώνια του, ή κινείται στην περιοχή για τις δουλειές του, οι πολίτες τηρούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία κυκλοφορεί με μάσκα.

Εξυπακούεται ότι το ίδιο ισχύει και για όσους βρίσκονται στα καταστήματα, όπου η συμμόρφωση με τα μέτρα είναι πιο επιτακτικής σημασίας.

Δείτε φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.