Κέρδισαν το στοίχημα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, οι οποίες υπερέβαλαν εαυτό, έτσι ώστε να περιορίσουν τη φωτιά στο Θεολόγο Φθιώτιδας πριν πέσει το σκοτάδι.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Και τα δυο μέτωπα είναι υπό πλήρη έλεγχο μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αφου μιλάμε για φωτιά σε πευκοδάσος με σύμμαχο τον αέρα.

«Πρώτο μέλημά μας ήταν να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Στη συνέχεια διασφαλίσαμε περιμετρικά τις δυο μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και εκεί τα καταφέραμε καλά, ώστε να μην κινδυνέψουν ζώα και περιουσίες. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά….». είπε στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Θανάσης Καρακάντζας.

Από τις 9:00′ το βράδυ της πέμπτης δόθηκε στην κυκλοφορία και ο επαρχιακός δρόμος Προσκυνάς – Θεολόγος, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.