Προσφυγικό: Αρχίζει και πάλι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανήλικων από την Ελλάδα

Στις 27 Ιουνίου η επόμενη μετακίνηση ανηλίκων με προορισμό την Πορτογαλία


ΕΛΛΑΔΑ
15:51
18/06/2020
Προσφυγικό: Αρχίζει και πάλι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανήλικων από την Ελλάδα
1
loading

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα την επανεκκίνηση του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, είπε ότι «καθώς οι περιορισμοί αρχίζουν να χαλαρώνουν προετοιμαζόμαστε για τη βασική φάση του προγράμματος το οποίο συντονίζεται από την Κομισιόν» και συμπλήρωσε ότι «μετεγκαταστάσεις 600 παιδιών και νέων ξεκινούν ξανά αυτό το μήνα με την επόμενη μεταφορά να είναι στις 27 Ιουνίου προς την Πορτογαλία» όπου θα μεταφερθούν 25 ανήλικοι.

Ο Ανταλμπέρ Γιανζ, σημείωσε ότι από τον Απρίλιο έχουν γίνει δύο επιχειρήσεις, προς τη Γερμανία (47 ανήλικοι) και το Λουξεμβούργο (12 ανήλικοι), ενώ εχθές οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα στην Ιρλανδία στο πλαίσιο διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον κ. Γιανζ, οι μετεγκαταστάσεις θα γίνουν σταδιακά στη διάρκεια πολλών μηνών έτσι ώστε να υπάρχει η διαβεβαίωση ότι οι χώρες μπορούν να υποδεχτούν καταλλήλως τους ανήλικους. Παράλληλα, έκανε έκκληση για αλληλεγγύη από όλα τα κράτη-μέλη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Γελάνε και οι σκύλοι

    Ούτε πρόσφυγες υπάρχουν ούτε ανήλικοι.Μονο έποικοι υπάρχουν.Πρεπει να ρίχνουν πολύ γέλιο οι 25χρονοι λαθρεοεισβολεις όταν η γελοία κυβέρνηση της χώρας τους θεωρεί ανήλικους και τους αντιμετωπίζει έτσι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει