Για γερά νεύρα είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα για τους οδηγούς στο κέντρο της Αθήνας στην πρεμιέρα για τον Μεγάλο Περίπατο.

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί σε Πανεπιστημίου και Αμαλίας καθώς από χθες Κυριακή (14.05) έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την Πανεπιστημίου να στενεύει από την Βουκουρεστίου έως την Αιόλου.

Στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου δημιουργείται στην Πανεπιστημίου ποδηλατόδρομος 900 μέτρων και πεζόδρομος, που καλύπτει τις δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων.

Δημιουργείται επίσης μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες ενώ τα ΙΧ θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.

Η Βασιλίσσης Όλγας απέκτησε έναν εντυπωσιακό πεζόδρομο κόκκινου χρώματος που ξεκινά από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου και φτάνει ως την Βασιλίσσης Αμαλίας.

Δίπλα στον πεζόδρομο, στις γραμμές του τραμ, υπάρχει προσωρινή διαδρομή για ποδηλάτες κίτρινου χρώματος, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να φτάσουν στον υπερσύγχρονο ποδηλατόδρομο που θα υπάρχει στην Πανεπιστημίου.
Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος