Σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι έχει καταγραφεί ένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο ενώ έχουν εντοπιστεί και 10 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Συνολικά οι νεκροί από τον φονικό ιό στη χώρα μας φτάνουν τους 173 ενώ τα κρούσματα συνολικά είναι 2.892.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 18.

Μέχρι 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε στη διάρκεια των συναντήσεων με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος τόνισαν τη μεγάλη σημασία του οδικού τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Μακεδονία και ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι 10.000.000 τουρίστες φτάνουν οδικώς.

Ανοίγουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Στα σχολεία τους επιστρέφουν από την επόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, καθώς και οι μαθητές ειδικών σχολείων, ενώ επαναλειτουργούν και βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί, έπειτα από απουσία άνω των δύο μηνών.

Η χρονιά θα παραταθεί μέχρι τις 26 Ιουνίου, ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τάξη θα είναι 15 και η χρήση της μάσκας προαιρετική.

Παράλληλα, όπως και οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας, έτσι και οι μικροί μαθητές θα πρέπει να κρατήσουν τα βιβλία τους και για την επόμενη χρονιά.

Το νέο σχολικό έτος θα αρχίσει νωρίτερα, αλλά όχι πριν από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, νωρίτερα σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Παράταση σχολικού έτους έως τις 26 Ιουνίου

Η τρέχουσα σχολική χρονιά για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα συνεχιστεί από την 1η Ιουνίου στις σχολικές αίθουσες και θα λήξει στις 26 Ιουνίου, αντί στις 15 Ιουνίου που ήταν ορισμένη πριν από τα νέα δεδομένα λόγω κορονοϊού.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, για εκείνους η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30ή Ιουνίου. Για τους αναπληρωτές, οι συμβάσεις τους θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Έως 15 μαθητές ανά τάξη και τήρηση αποστάσεων

Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα πρέπει να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υποτμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Σκόπελο: Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό και πέθανε

Εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Κάμερα κατέγραψε τη δράστη να φτάνει στο σημείο

Ποιες φορολογικές υποθέσεις ψάχνει φέτος η Εφορία