ΚΕΔΕ: Οι έξι δράσεις για να ξαναγίνουν οι πόλεις ανθρώπινες

Μπορούν να υλοποιηθούν σε όλους τους δήμους μέχρι και τον πιο μικρό


ΕΛΛΑΔΑ
0:36
26/05/2020
ΚΕΔΕ: Οι έξι δράσεις για να ξαναγίνουν οι πόλεις ανθρώπινες
1
loading

Μια πρωτοβουλία που θέτει σε νέα βάση τα όρια της κανονικότητας για τη ζωή στις πόλεις παίρνει η ΚΕΔΕ. Η κίνηση αυτή από πλευράς Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και η οποία έχει ως στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, θα συζητηθεί και εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση για έξι συγκεκριμένες δράσεις, που μπορούν να υλοποιηθούν σε όλους τους δήμους μέχρι και τον πιο μικρό.

Η εφαρμογή του αρχικά θα γίνει πιλοτικά σε ορισμένους δήμους. Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ: «Αναγκαία προϋπόθεση για να πετύχει το νέο αυτό εγχείρημα, είναι να υλοποιηθεί μαζί με τους πολίτες, με τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση, με τη συνεργασία τους στο σχεδιασμό και την αποδοχή και τη συναίνεσή τους στην υλοποίηση».

Ειδικότερα, οι έξι αυτές δράσεις αφορούν, τοπικές ψηφοφορίες για προτάσεις βιώσιμων αναπλάσεων, τουλάχιστον μία πεζοδρόμηση ή δημιουργία ποδηλατοδρόμου, για ελάχιστο διάστημα 6 μηνών και δημιουργία μιας βόλτας ή ποδηλατικής διαδρομής μήκους 13.033 μέτρων (με αφορμή τον αριθμό 13033 που στέλναμε sms, για να τιμήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη μάχη της ζωής από τον κορονοϊό).

Επίσης, διοργάνωση Ποδηλατάδας στις 3 Ιουνίου, παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ανάληψη μέτρων από πλευράς Δήμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στα ποδήλατα και την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων από τους πολίτες και τέλος, τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων.

Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι τα μέτρα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σε πολλούς δήμους κι αφορούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Σε ό,τι αφορά τη διαβούλευση αυτή θα γίνεται ως εξής: Οι δήμοι που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, θα προτείνουν έξι χώρους που θα μπορούν για έξι μήνες αρχικά να πεζοδρομήσουν ή να μετατρέψουν σε ποδηλατοδρόμους, με αντιστοίχιση από το 1 ως το 6. Οι πολίτες κάθε δήμου, στη συνέχεια, θα μπορούν να στέλνουν μήνυμα Β6 σε έναν πενταψήφιο αριθμό που σύντομα θα ανακοινωθεί, ψηφίζοντας για ποιον από αυτούς τους δρόμους προτείνει την αλλαγή χρήσης του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Φοινικιος

    Και αν στον δρόμο που θα πεζοδρομηθεί υπάρχει ένα κρεοπωλείο πως θα πάει να ψωνίσει η μπεμπεκα μου?Χωρίς αυτοκίνητο πως να κουβαλάει το μισό κιλό κιμά μέχρι την διπλογραμμη που πάρκαρε?
    Δεν είναι σωστό να γίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα αυτά είναι για κρυο[...] Ευρωπαίους που καταπίνουν ότι τους δώσεις. Εμείς είμαστε έξυπνος λαός...!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει