Είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων με το τοπίο να θεωρείται από πολλούς μαγευτικό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι την επιλέγουν για διακοπές (ακόμη και λίγων ημερών) και πριν την καλοκαιρινή περίοδο. Ωστόσο, ο κορονοϊός έχει αλλάξει τα δεδομένα και για την Αντίπαρο, η οποία αυτήν τη στιγμή είναι άδεια.

Το νησί έχει γίνει διάσημο και λόγω των αστέρων του Χόλιγουντ, Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον, που έχουν εξοχικό εκεί και προτιμούν φανατικά τον τόπο για τις διακοπές τους. Επίσης, έχουν γυριστεί πολλές ταινίες, που ανέδειξαν τα κάλλη του, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον γι’ αυτό να μεγαλώσει.

Αλλά, αυτό το διάστημα η Αντίπαρος δεν έχει καθόλου τουρίστες. Ένας ψαράς – πρώην καπετάνιος και ο ιδιοκτήτης πολύ γνωστού νυχτερινού κέντρου διασκέδασης, περιγράφουν με σκούρες… νότες την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, που «θυμίζει πια χειμώνα».

«Αφού δεν θα έρθει ξένος κόσμος, θα είμαστε μόνοι μας. Στο καφενείο δεν μπορούμε να πάμε…», λέει ο ψαράς στην κάμερα του Mega.

Προβλήματα εκτός από τον τουρισμό υπάρχουν και στην αλιεία, δύο τομείς που στηρίζουν παραδοσιακά την οικονομία του τόπου.