Να δημοσιοποιηθεί η απόφαση της επιτροπής των ειδικών αναφορικά με το εκ νέου άνοιγμα των εκκλησιών ζητεί ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, σημειώνοντας πως ο Αρχιεπίσκοπος έχει πληροφορίες πως η απόφαση έχει σταλεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Με τη δημοσιοποίηση της επιστολής θα δούμε αν το θέμα είναι επιστημονικό ή πολιτικό» είπε ο κ. Ιερόθεος, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

«Μέχρι τώρα αποκλείαμε την πολεμική σε βάρος της κυβέρνησης, αναγνωρίζαμε πως πράγματι υπάρχει πρόβλημα, συμμεριζόμασταν την αγωνία της κυβέρνησης. Και επειδή υπάρχει και αριθμός ανθρώπων που έλεγαν “πολεμούν την εκκλησία” εγώ σε όλους τους τόνους έλεγα πως δεν συνέβαινε αυτό. Τώρα αυτό μας απασχόλησε, εδώ και δέκα μέρες δεν γινόταν λόγος για την εκκλησία, έγινε μόνο όταν έστειλε την επιστολή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος» τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερόθεο, τη Μεγάλη Εβδομάδα «έγιναν υπερβολές» με ελέγχους στις εκκλησίες, ενώ κάποια μέτρα, όπως ήταν, ήταν «ακραία».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνέλθει την Πέμπτη και θα κρίνει, τόνισε.