Ένας 72χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη με κορονοϊό, κατέληξε το απόγευμα της Παρασκευής (10/4), ανεβάζοντας στους 92 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ ο 72χρονος είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ δεν νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και λίγο αργότερα η ΕΡΤ έκανε γνωστό πως πρόκειται για το 92ό θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι πριν λίγη ώρα ακόμη ένας άνδρας 47 ετών έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο 47χρονος είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ στις 8 Απριλίου με υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, σήμερα 10 Απριλίου ανακοινώθηκαν 4 νέοι θάνατοι. Συνολικά οι νεκροί από τον Covid-19 φτάνουν τους 92.

Επιπλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 56 νέα κρούσματα με τις συνολικές περιπτώσεις να είναι 2.011.

Τέλος, 77 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 10 Μαΐου

Παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα, προβλέπεται η παράταση του «λουκέτου» σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές έως τις 10 Μαΐου.

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Κλειστές οι λαϊκές αγορές στη Λάρισα – Σε καραντίνα ο καταυλισμός των Ρομά στη Νέα Σμύρνη

Για τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν στη Λάρισα όπου επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του κορονοϊού σε οικισμό Ρομά μίλησε μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

«Θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε στη Λάρισα με τα 20 κρούσματα κορονοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη η οποία από χθες τέθηκε σε καραντίνα» είπε σύμφωνα με το onlarissa.gr και τόνισε «βρισκόμαστε σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους φορείς, το μήνυμα προς όλους είναι να μείνουν στα σπίτια τους». Ο Σωτήρης Τσόδρας προτίμησε να μην προβεί σε δηλώσεις.

Το κλιμάκιο με επικεφαλής τους Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα κατευθύνεται αυτή την στιγμή προς την περιοχή της Νέας Σμύρνης όπου είναι οικισμός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, όπως μεταδίδει το onlarissa.gr ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.