«Βάφτισαν» ελληνικά 324.000 αυγά που εισήγαγαν από τη Βουλγαρία

Για τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, κάνει λόγο το ΣΔΟΕ


ΕΛΛΑΔΑ
1:00
02/04/2020
«Βάφτισαν» ελληνικά 324.000 αυγά που εισήγαγαν από τη Βουλγαρία
10
loading

Υπόθεση παράνομης εισαγωγής και ελληνοποίησης αυγών εντόπισε το ΣΔΟΕ κατά τους ελέγχους που διεξάγει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων. Πρόκειται για ελέγχους, που εστιάζουν - εκτός των άλλων - και στην αποφυγή εισαγωγής στην αλυσίδα παραγωγής και κατανάλωσης, πρώτων υλών ή προϊόντων, τα οποία δεν πληρούν τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας και προκαλούν πλάνη στους καταναλωτές σε ό,τι αφορά την προέλευσή τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών και ελέγχων, κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ΣΔΟΕ, αποκάλυψε τα ακόλουθα:

«Σε έρευνα αποθηκευτικού χώρου επιχείρησης χονδρικού εμπορίου αυγών στο νομό Αττικής, εντοπίστηκαν 324.000 αυγά τα οποία είχαν εισαχθεί από την Βουλγαρία. Τα αυγά δεν έφεραν κωδικό εκτροφής, ούτε συνοδεύονταν από τα παραστατικά ώστε να εξασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Ο εκπρόσωπος της εταιρίας εισαγωγής και εμπορίας των αυγών αναζητήθηκε, αλλά δεν εντοπίσθηκε. Εκλήθη άμεσα συνεργείο ελεγκτών του Ε.Φ.Ε.Τ., το οποίο εξέτασε τα σχετικά ευρήματα του ελέγχου και ακολούθως έγινε δέσμευση από τον Ε.Φ.Ε.Τ., λόγω της μη σύννομης επισήμανσης των αβγών και της απουσίας στοιχείων ιχνηλασιμότητας. Παράλληλα, επειδή δεν επεδείχθησαν παραστατικά νόμιμης προέλευσης και διακίνησης, τα εμπορεύματα κατασχέθηκαν από το Σ.Δ.Ο.Ε. ως αποτέλεσμα παρεμπορίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στον αποθηκευτικό χώρο, εκτός από την παράνομη εισαγωγή, διαπιστώθηκε θέμα ελληνοποίησης ξένων αυγών, αφού εντοπίσθηκε πλήθος αυτοκόλλητων ταινιών επισήμανσης, ετικετών και υλικών συσκευασίας, καθώς και ενδείξεων ως "Ελληνικό Προϊόν", με λογότυπο άλλης εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται δυναμικά στον κλάδο της χονδρικής εμπορίας αυγών.

Σε έλεγχο ο οποίος ακολούθησε στον επαγγελματικό χώρο δραστηριοποίησης της τελευταίας, κατασχέθηκαν φορολογικά στοιχεία με υπόνοια εικονικότητας, που αναφέρονται σε συναλλαγές πολλών εκατομμύριων ευρώ. Τα κατασχεμένα στοιχεία παραπέμπουν σε παράνομη διακίνηση αυγών (ελληνοποιήσεις) και θα αποσταλούν στην Α.Α.Δ.Ε. προς περαιτέρω αξιοποίηση και έλεγχο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Ρεαλιστής1

  324.000 αυγά χ 0,20€ = 64.800€ με τιμή λιανικής!!!
  \"Για τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, κάνει λόγο το ΣΔΟΕ\"
  Οταν το ΣΔΟΕ ονειρεύεται, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη.

  1. avatar Σφαλιάρας

   Ρε αμόρφωτο τούβλο ελληναρα ξερομπορολα, πρώτη φορά φορτίο νομίζεις ότι έπιασαν??? Τα προηγούμενα φορτία δεν είχαν αξία??? Καρφωτό ήταν..
   Κοιμάσαι όρθιος, αλλά γνώμη βλακώδη έχεις....

  2. avatar error 404

   αυτό μπήκα να γράψω και εγώ.. ΠΟΛΛΩΝ εκατομμυρίων... Λες και έχει κάνα 10ευρω το αυγό..

   1. avatar Σφαλιάρας

    Άλλος ένας γεννημένος βλακας...

   2. avatar Πανδώρα

    Το άρθρο μιλάει για διαφυγή εκατομμυρίων γενικά όχι για τα αυγά.
    Μάθετε να διαβάζετε ολόκληρα άρθρα

  3. avatar Ασχετος.

   Που είδες εσυ 0,20 τα αυγά ούτε ξέρω.0,50 παντού κ 1 ευρώ το ζευγάρι.δηλαδη 162000

   1. avatar Roccos

    Τηγανητό?

  4. avatar γκαουπιουκουκουρουκου

   Τώρα τους πιάσανε αλλά αυτό το κάνουν χρόνια

 2. avatar Νέστωρ

  Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες , Ονόματα - Επωνυμίες.................................................................................

  1. avatar Χα χα

   Μη φας .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει