Καλάθια «αγάπης» γεμίζουν με τρόφιμα μακράς διάρκειας που δίνονται σε πολίτες που έχουν ανάγκη, κάτοικοι της Βέροιας που μετέχουν ενεργά στην πρωτοβουλία του δήμου «Νοέμβρης Ανθρωπιάς». Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει τέσσερις δράσεις, δύο εκ των οποίων υλοποιήθηκαν, η τρίτη πραγματοποιείται αύριο, Σάββατο και η τέταρτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Πρόκειται, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Εθελοντισμού και Υγείας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, για μια πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου που υλοποιείται, έχοντας ως βασική κατεύθυνση την έμπρακτη αλληλεγγύη σε «όσους συμπολίτες μας έχουν πραγματικά ανάγκη», ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τα 500 άτομα.

Έτσι, αύριο το πρωί, ο «Νοέμβρης Ανθρωπιάς» καλεί τους κατοίκους της Βέροιας σε ένα «μουσικό ταξίδι» που ξεκινά από τις 10.45 το πρωί. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης του δήμου (ΚΕΠΑ), πλαισιωμένη με ένστολες γυναίκες του Ερυθρού Σταυρού που θα κρατούν τα «καλάθια αγάπης» θα ‘περάσει’ από το εμπορικό κέντρο της πόλης «σκορπώντας» μελωδίες.

Τη «σκυτάλη» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα παίρνει το Μουσικό Σχολείο για να συνεχίσει αυτό το «ταξίδι» στην ‘καρδιά’ της πόλης και των ανθρώπων της και θα ακολουθήσει η Ειρήνη Κουρκούλη που θα προσθέσει τις δικές της «νότες» ευτυχίας, παίζοντας με το πιάνο της έντεχνη μουσική.

Στην πρώτη εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο του «Νοέμβρη Ανθρωπιάς», την «πεζο-πορεία αγάπης» συμμετείχαν περισσότερα από 1500 άτομα, είπε ο κ. Μαυροκεφαλίδης. Αφετηρία και τερματισμός ήταν η πλατεία Ελιάς και τα «καλάθια αγάπης» γέμισαν με τρόφιμα μακράς διάρκειας που έφεραν μαθητές και πολίτες.

Όλα τα τρόφιμα παραδίδονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου και από εκεί στους δικαιούχους. Εκτός των τροφίμων, χορηγίες ιδιωτών καλύπτουν και άλλα είδη (όπως κρέας) που δίνονται στους δικαιούχους.

Στο «Νοέμβρη Ανθρωπιάς» εντάσσεται, επίσης και η εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με τους προσκόπους της Βέροιας, όταν ομάδες προσκόπων έκαναν… «κατάληψη» στις εισόδους τεσσάρων σούπερ μάρκετ της πόλης και – κρατώντας τα «καλάθια αγάπης» – μοίραζαν φυλλάδια σε όσους πήγαιναν για ψώνια, προκειμένου να τους ενημερώσουν γι’ αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Αποτέλεσμα ήταν, να συγκεντρωθούν περίπου 700 είδη τροφίμων από τέσσερα σούπερ μάρκετ από πολίτες που ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κάλεσμα.

Ο «Νοέμβρης Ανθρωπιάς» θα κλείσει με μουσική εκδήλωση στις 30 Νοεμβρίου. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την πώληση των εισιτηρίων (η τιμή του ενός είναι 10 ευρώ) θα διατεθεί για την αγορά τροφίμων μακράς διάρκειας, τα οποία θα μπουν στα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος αποδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό του έργο, καθώς, όπως είπε ο κ. Μαυροκεφαλίδης, κάθε χρόνο υλοποιεί και μια διαφορετική πρωτοβουλία για τη στήριξη των αδύναμων.