Τα ζητήματα των δευτεροβάθμιων σχολικών μονάδων εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρός της και αντιδήμαρχος, Χρήστος Ζαφειρόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε στο δημαρχείο στα Λεχαινά, έγινε η κατανομή των τακτικών επιχορηγήσεων για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών κάθε μιας σχολικής μονάδας, αλλά ταυτόχρονα αποφασίστηκε και ο τρόπος κατανομής και των προβλεπόμενων πόρων για τις επισκευές προκειμένου να αντιμετωπιστούν μικρά κατασκευαστικά προβλήματα, όπου αυτά υπάρχουν.

Εκτός από το θέμα της κατατομής των πόρων, η συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου, η οποία ήρθε στον κατάλληλο χρόνο σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, αποτέλεσε και ένα είδος «crash test» στο οποίο αποτυπώθηκαν ένα προς ένα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων, τα οποία έχουν καλύψει σχεδόν ένα μήνα λειτουργίας για την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά.

Ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος, Χρήστος Ζαφειρόπουλος αναφερόμενος στη συνεδρίαση, τη χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική και εποικοδομητική διαδικασία κατά την διάρκεια της οποίας καταγράφηκαν ένα προς ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δευτεροβάθμιες σχολικές μονάδες στα όρια του δήμου.

«Η καταγραφή των προβλημάτων αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό στα χέρια μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, στο βαθμό που μας το επιτρέπει το αυστηρό πλαίσιο Δημοσιονομική Προσαρμογής της χώρας»., δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Πηγή: ilialive.gr