Με αποχή από κάθε εκλογική εργασία το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου αρχίζουν οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ κινητοποιήσεις διεκδικώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αναπλήρωση του εκλογικού επιδόματος. 

Οι υποψήφιοι, λοιπόν, που κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα επιχειρήσουν μάταια αυτό το Σαββατοκύριακο να προμηθευτούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση ζητούν να υπογραφεί η συλλογική τους σύμβαση, να διαμορφωθεί ενιαίο πλαίσιο αμοιβών για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, να αναπληρωθούν οι απώλειες στο εισόδημά τους και να λυθεί το ζήτημα των συμβασιούχων.

Ο κ. Μπαλασόπουλος σχολίασε το γεγονός πως όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ λαμβάνουν το εκλογικό επίδομα ακόμα κι αν δεν συμμετέχουν στις εκλογές τονίζοντας πως με τη μείωση των εξόδων κίνησης ουσιαστικά το επίδομα δεν δίδεται πια.

Για «νέο εκλογικό επίδομα» μίλησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, εξηγώντας πως πρόκειται για νέο καθώς το παίρνουν ήδη όλοι. Δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, απάντησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός, εκτιμώντας πως από την πλευρά των εργαζομένων θα υπάρξουν πιο συνετές σκέψεις.