Οι πρώτες δυσκολίες από τα χιόνια στη Δυτική Φθιώτιδα

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία


ΕΛΛΑΔΑ
11:48
04/12/2019
Οι πρώτες δυσκολίες από τα χιόνια στη Δυτική Φθιώτιδα
loading

Χιονίζει από τις 9 το πρωί στα ορεινά διαμερίσματα του Δήμου Μακρακώμης, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στο ορεινό και επαρχιακό δίκτυο.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Εξαίρεση αποτελεί το κομμάτι που συνδέει το Παλαιόκαστρο με τη Φουρνά Ευρυτανίας, όπου τρία αυτοκίνητα πιάστηκαν απροετοίμαστα στο χιόνι και κόλλησαν στο σημείο διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Η μεταβολή του καιρού έγινε μόλις το πρωί στη Δυτική Φθιώτιδα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ανδρέα Παπασάρα και έχει ειδοποιηθεί η Περιφέρεια για το πρόβλημα στο Παλαιόκαστρο.

Η προσοχή όλων βέβαια είναι πρωτίστως στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου όπου από το πρωί πέφτει χιονόνερο. Αντίθετα στην βορειανατολική πλευρά του Τυμφρηστού ξεκίνησε το χιόνι με τις πρώτες νιφάδες να ντύνουν και τα ορεινά χωριά.

Χιόνι υπάρχει επίσης από τα 1.000 υψόμετρα και πάνω στα χωριά των Βαρδουσίων, από Γαρδίκι και πάνω, τα Μάρμαρα, αλλά και από την άλλη πλευρά του Σπερχειού στην ορεινή Παλαιά Γιαννιτσού. Εκεί στα ορεινά σύνορα με την Καρδίτσα πέφτει αρκετό χιόνι με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα και με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας το χιόνι θα επεκταθεί σε όλο το νομό σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Σε επικοινωνία που είχε το LamiaReport με τους Δημάρχους Δομοκού Μπάμπη Λιόλιο και Αμφίκλειας – Ελάτειας, Σούλα Στιβακτή, το πρωινό είναι βροχερό, ωστόσο η πολιτική προστασία είναι σε ετοιμότητα, καθώς οι προβλέψεις βλέπουν χιόνι και στα δικά τους βουνά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει