Οι διπλωματικές ενέργειες των τελευταίων ημερών εκ μέρους της Αθήνας είχαν αποτέλεσμα όπως φαίνεται και σε στρατιωτικό επίπεδο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα όλη την ημέρα μόνο ένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 πραγματοποίησε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας μπαίνοντας χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικου αιγαίου.

Παράλληλα σύμφωνα με το news.gr το ελληνικό πολεμικό ναυτικό έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση  «ΝΗΡΗΙΣ 2019», που διεξήχθει από τις 22 έως τις 29 Νοεμβρίου 2019, με δραστηριότητες εν όρμω, στη Ναυτική Βάση Σούδας, και εν πλώ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κρητικού, Μυρτώου και Νοτίου Αιγαίου Πελάγους.

Η άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2019» είναι πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX (Invitation Exercise) που σχεδιάσθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου όσο και επί των σύγχρονων μορφών απειλών, σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας.

Από ελληνικής πλευράς, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τρείς φρεγάτες και οργανικά ελικόπτερα, δύο υποβρύχια, δύο πυραυλακάτους, ένα πετρελαιοφόρο, ένα ναρκοθηρευτικό και Υποβρύχιους Καταστροφείς με Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου της ΔΥΚ, καθώς και μέσα και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος.

Επιπρόσθετα, στην εν λόγω άσκηση εκτός από την Ελλάδα συμμετείχαν προσωπικό και μονάδες από την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ιταλία και τον Καναδά, επιτελείς από τη Βουλγαρία και το Κατάρ, καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2) και της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG-2).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.