Ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση της δεύτερης πεζογέφυρας, στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας και της οδού Αναβρύτων, με τη χάραξη του σημείου όπου θα τοποθετηθούν οι βάσεις, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές εργασίες, όπως η μετατόπιση του δικτύου των κοινωφελών οργανισμών, μετά από ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που θα διευκολύνει την πρόσβαση και την εύκολη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής Αναβρύτων και του ανατολικού Αμαρουσίου προς το εμπορικό κέντρο της πόλης. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πεζογέφυρα να έχει τοποθετηθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Η πεζογέφυρα θα κοστίσει 900.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο θα είχε ήδη ολοκληρωθεί αν δεν είχαν υπάρξει δικαστικές προσφυγές ελάχιστων κατοίκων. Μετά την απόρριψη των αιτήσεων αναστολών τόσο στο ΣτΕ, όσο και στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, η εκτέλεση των εργασιών πλέον συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Στο Δήμο Αμαρουσίου ως το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί δύο πεζογέφυρες, οι οποίες κόστισαν συνολικά 1.800.000 ευρώ.

Η σημερινή Διοίκηση διεκδικεί από την κεντρική εξουσία τη χρηματοδότηση για την κατασκευή δύο ακόμη πεζογεφυρών. Μία στο ύψος της συμβολής της Κηφισίας με την Αγ. Κωνσταντίνου και μία δεύτερη στο ύψος της αρχής του Δάσους Συγγρού.