Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει από σήμερα η θερμοκρασία ενώ η αυριανή αναμένεται να είναι η πιο ζεστή ημέρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Ενδεικτικά οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που θα σημειωθούν θα είναι:

Σήμερα η θερμοκρασία θα φτάσει στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά τους 38 βαθμούς Κελσίου και στο Ιόνιο, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο και στους 38 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει έως τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες θα κυμανθεί έως τους 32-34 βαθμούς, στο Ανατολικό Αιγαίο θα αγγίξει τους 36 βαθμούς, στην Κρήτη τους 35 και πιθανόν στα νότια του νησιού θα φτάσει έως τους 37 βαθμούς.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη και από βορρά προς νότο ενώ μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα οι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά και βόρεια θα ενισχυθούν κατά τόπους στα 7 μποφόρ.