Θετική έκβαση είχε η ιστορία της εξαφάνισης μιας γυναίκας από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία είχε χαθεί στην Αγκάλη Φολεγάνδρου.

Η 47χρονη εντοπίστηκε 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Φολέγανδρου, μέσα σε βοηθητικό σκάφος του ιστιοφόρου της, από το πλήρωμα σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της, ενώ όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, ευτυχώς για εκείνη ήταν ντυμένη με μπουφάν και φορούσε καπέλο.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε, πρωινές ώρες του Σαββάτου (02/11), ότι η 47χρονη είχε μεταβεί με λέμβο στην ακτή κόλπου Αγκάλης, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου και έκτοτε αγνοούνταν.

Στην επιχείρηση εντοπισμού της συμμετείχαν επτά περιπολικά σκάφη του Λ.Σ., τρία ιδιωτικά σκάφη, ένα αεροσκάφος, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και παραπλέοντα σκάφη. Πλωτό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και διέσωσε τη γυναίκα, την οποία μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Ηρακλείου.