Εμπρησμός ήταν η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργο Ντίνο.

Η πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο δύο ανθρώπων, ήταν έργο άλλων μεταναστών, που, όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο κ. Ντίνος, δεν ήθελαν να αλλάξουν οικίσκους.

Ο πρόεδρος των Πυροσβεστών είναι αυτός που τράβηξε το βίντεο και δείχνει την επίθεση που δέχτηκαν οι πυροσβέστες από μετανάστες στον καταυλισμό στη Μόρια.

Ο κ. Ντίνος δήλωσε ότι οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες έβαλαν τη φωτιά, «με πλήρη επίγνωση αυτού που λέω», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Όπως εξήγησε, το έκαναν αυτό για να μη χρειαστεί να αλλάξουν οικίσκους καθώς οι Αρχές θέλουν να τοποθετήσουν εκεί ευάλωτες ομάδες, όπως γυναίκες και παιδιά. «Η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς είναι ότι οι φωτιές μπήκαν για αυτόν τον λόγο. Το λέω με πλήρη επίγνωση».

«Δεν μας άφησαν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» (σ.σ. εστία της φωτιάς), δήλωσε ο κ. Ντίνος, επαναλαμβάνοντας ότι τη φωτιά έβαλαν μετανάστες «για να μη χρειαστεί να αλλάξουν οικίσκους».

«Δεν γνωρίζω γιατί δεν μας άφησαν να σβήσουμε τη φωτιά. Υπήρξαν δύο φωτιές με διάστημα ενός τετάρτου, δεν ήταν και οι δύο ταυτόχρονες. Η πρώτη ήταν έξω και η δεύτερη ήταν στο ΚΥΤ» επεσήμανε. Στο ΚΥΤ Μόριας που έχει χωρητικότητα 3.000 άτομα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 13.000.

Ο ίδιος περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκαν όταν έφτασαν στον καταυλισμό στη Μόρια για να σβήσουν τη φωτιά.

«Σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, τα έσπασαν με πέτρες, πήραν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, ασυρμάτους, κράνη, τις τσάντες τους και έβαλαν φωτιά δίπλα από τ’ αμάξι οι μετανάστες που είναι εκεί», περιέγραψε ο Γιώργος Ντίνος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.