Σε εκατοντάδες υπολογίζονται πλέον σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου τα καταστήματα και τα διαμερίσματα που έχουν βάλει αυτή την εποχή ενοικιαστήριο.

Ο προβληματισμός είναι έντονος, αφού είναι κοινό μυστικό πλέον ότι, δύσκολα ενοικιάζεται ξανά κατάστημα ή επαγγελματικός χώρος όταν θα βάλει λουκέτο.
Η οικονομική δυσχέρεια και στο νησί μας, έχει γονατίσει την τελευταία τριετία τον κλάδο των εμπόρων και των καταστηματαρχών πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η rodiaki.gr, μόνο την τελευταία διετία, το σύνολο των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο στο νησί της Ρόδου ξεπερνούν τις 2.000 ενώ συγκριτικά με το παρελθόν ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων που άνοιξαν στο χρονικό αυτό διάστημα, είναι αισθητά συρρικνωμένος.

Ο τρομακτικός αυτός αριθμός, είναι ο χειρότερος δείκτης όλων των εποχών για μια τουριστική περιοχή όπως είναι η Ρόδος που κάποτε ευημερούσε καλύτερα από κάθε άλλη περιοχή σε ολόκληρη τη χώρα.

Το βέβαιο είναι ότι τρεις τομείς και επαγγελματικοί κλάδοι που κάποτε μεσουρανούσαν ειδικά στη Ρόδο (οικοδομικός τομέας, τουρισμός και εμπόριο) σήμερα αποτελούν εκ των πραγμάτων το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος αφού δοκιμάζονται εξαιρετικά σκληρά.