Τον κίνδυνο φαινομένων μονοπωλίου και συμπίεσης περιθωρίου κέρδους λόγω ανεπαρκούς ρύθμισης επεσήμανε η WIND Ελλάς στο 8ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ, με θέμα «Ρύθμιση προς ένα Ψηφιακό Οικοσύστημα» και στο οποίο συμμετείχε ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της WIND Ελλάς, Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Κατά τη διάρκεια της 3ης ενότητας του συνεδρίου, η οποία αφορούσε τη σύγκλιση σταθερών και κινητών υπηρεσιών για μία ανταγωνιστική αγορά τηλεπικοινωνιών, ο επικεφαλής της εμπορικής διεύθυνσης της WIND αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία σε υποδομές κατά την 20χρονη πορεία της: «Η WIND έχει επενδύσει πάνω από 2,5 δισ. ευρώ ως σήμερα σε δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών. Αυτές οι επενδύσεις ενίσχυσαν τον ανταγωνισμό και αύξησαν το όφελος για τον καταναλωτή, προσφέροντας του υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές».

Ο κ. Τζωρτζακάκης στην παρέμβασή του επεσήμανε επίσης ότι ο ρόλος της ΕΕΤΤ στη διαφύλαξη του υγιούς ανταγωνισμού είναι ιδιαίτερα κρίσιμος: «Διαπιστώνουμε ότι η πίεση για επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς έχει ως αποτέλεσμα την ανεπαρκή ρύθμιση της αγοράς. Νιώθουμε ότι βιώνουμε regulatory holidays το τελευταίο διάστημα σε βάρος του επιπέδου του ανταγωνισμού που έχουμε ως τώρα επιτύχει. Εγκυμονεί ο κίνδυνος να επικρατήσουν φαινόμενα μονοπωλιακών πρακτικών και συμπίεσης περιθωρίου κέρδους που θα καταστήσουν τους παρόχους από ανταγωνιστές υποδομών, σε μεταπωλητές του δεσπόζοντα παρόχου. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί απαιτούν αυξημένη υπευθυνότητα από τον Ρυθμιστή ώστε να μη δούμε εξελίξεις που θα είναι σε βάρος και της αγοράς και του καταναλωτή μακροπρόθεσμα».