Μη σοβαρά χαρακτήρισε τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών για την απεργία, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο οποίος εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του και για την επιστράτευση.

Ο κ. Δασκαλόπουλος, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες δόσεις για μισθούς, συντάξεις και ελλείμματα, ενώ ανήγγειλε ότι ο Σύνδεσμος θα παραστεί στην αυριανή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων από την οποία, όπως είπε, θα προκύψουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε τα εξής: «Τέσσερα χρόνια τώρα ζούμε για τη δόση μας. Με τίμημα τις θυσίες του λαού μας. Αυτό που δεν λέγεται τώρα είναι ότι δόσεις τέλος. Δεν θα έρθουν άλλα δανεικά για μισθούς, συντάξεις και τα δημόσια ελλείμματα. Τα ευρωπαϊκά μνημόνια ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους. Χρειαζόμαστε τώρα ένα δικό μας, εθνικό μνημόνιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης για να ξαναδούμε άσπρη μέρα».

Απαντώντας δε σε ερώτηση για την απεργία των καθηγητών ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί οδυνηρές μειώσεις στις αμοιβές τους, όμως τα επιχειρήματα τα οποία παρουσιάζουν για να δικαιολογήσουν την απεργία δεν είναι πειστικά, δεν είναι σοβαρά. Λυπάμαι γι αυτό, λυπάμαι επίσης και για το θέμα της επιστράτευσης. Οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να είναι σε μόνιμη στράτευση στην υπηρεσία των παιδιών μας. Αυτό απαιτεί το λειτούργημά τους».