Η ενδυνάμωσης της συνεργασίας Ελλάδας- Ν. Κορέας αλλά και η προετοιμασία της επίσκεψης του κυβερνήτη της Περιφέρειας Jeollanamdo κ. Kim Yung-Rok στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του νέου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον πρέσβη της Ν. Κορέας Soosuk Lim.

Ειδικότερα συζητήθηκε η προοπτική συνεργείων σε επίπεδο αυτοδιοίκησης στους τομείς: Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, πολιτισμού και εκπαίδευσης σε ζητήματα τεχνολογίας και υγείας, ώστε να είναι στοχευμένες οι συζητήσεις μεταξύ του κ Πατούλη και του κυβερνήτη, που θα ακολουθήσουν στα γραφεία της Περιφέρειας.

Κατά τη συνάντηση ο πρέσβης συνεχάρη τον κ. Πατούλη για την εκλογή του και δήλωσε την πρόθεση του να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – Ν. Κορέας. Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι στόχος είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών «για να κάνουμε τις πόλεις μας πιο “έξυπνες” και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας».

Χαρακτήρισε «γόνιμη και αποδοτική» τη συζήτηση, επισημαίνοντας ότι «Ως Περιφέρεια Αττικής θα επενδύσουμε σε αυτοδιοικητικές συνέργειες με τη Ν. Κορέα. Θα δρομολογήσουμε από κοινού παρεμβάσεις, αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο της χώρας σε τεχνολογικό επίπεδο και από την πλευρά μας, μεταλαμπαδεύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας όπως είναι ο πολιτισμός, η ιστορία μας, ο τουρισμός».

Προτεραιότητά μας, τόνισε, είναι «η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής αυτοδιοίκησης για την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και την ισχυροποίηση των τοπικών οικονομιών».