Άδεια πατρότητας: Είδος πολυτελείας ή προκατάληψη για τον άνδρα

Κι ενώ οι άδειες μητρότητας είναι ευρέως αποδεκτές, η κατάσταση δεν είναι τόσο εύκολη για τους νέους μπαμπάδες


ΕΛΛΑΔΑ
12:17
30/07/2019
Άδεια πατρότητας: Είδος πολυτελείας ή προκατάληψη για τον άνδρα
loading

Ο ερχομός ενός παιδιού συχνά συνοδεύεται με μεγάλη πίεση για τους εργαζόμενους γονείς, που επιθυμούν να μείνουν όσο περισσότερο γίνεται μαζί του στο σπίτι.

Κι ενώ τα δύο φύλα πασχίζουν για ισότητα, όλο και περισσότεροι άνδρες ζητούν οι άδειες πατρότητας να διαρκούν πάνω από τις επιτρεπόμενες δύο εβδομάδες, όπως ισχύει για παράδειγμα στην Αγγλία.

Ωστόσο δεν είναι και λίγοι αυτοί που παραλείπουν να πάρουν γονική άδεια και ο λόγος είναι τόσο η προκατάληψη στον χώρο εργασίας όσο και μία σειρά από άλλους λόγους όπως οι χαμηλότερες αμοιβές, η απώλεια μιας προαγωγής ή ακόμα και της ίδιας της εργασίας.

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει επίσημο αίτημα προς τις επιχειρήσεις για γονικές άδειες στους άνδρες, ενώ στις μητέρες μπορούν να δοθούν άδειες μητρότητας τρεις μήνες άνευ αποδοχών.

Η περίπτωση της JPMorgan Chase

Σύμφωνα με πρόσφατη σχετική δικαστική διαμάχη, ακόμη κι όταν οι πολιτικές αυτές φαίνονται λογικές, δεν είναι απαραίτητα και μεγαλόψυχες. Τον περασμένο Μάιο η JPMorgan Chase ανακοίνωσε ότι θα προχωρούσε στη διευθέτηση μιας περίπτωσης συλλογικής αγωγής που άσκησε σε βάρος της ένας υπάλληλος, στον οποίον είχαν αρνηθεί μια τετράμηνη άδεια μετ’ αποδοχών που είχαν θεσπίσει το 2016, γιατί δεν θεωρήθηκε ο «βασικός φροντιστής». Σύμφωνα με ένα μειλ του τμήματος προσωπικού, η έκφραση αυτή εννοούσε μόνο τη «μητέρα», και αντ’ αυτού, του πρόσφεραν δύο εβδομάδες άδειας. Παρ’ όλ’ αυτά, η JPMorgan Chase ανακοίνωσε πως στο μέλλον η πολιτική της θα εφαρμόζεται ανεξαρτήτως φύλου.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2016, αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ είναι το μόνο κράτος-μέλος που δεν προσφέρει κανένα είδος γονικής άδειας μετ’ αποδοχών. Οι περισσότερες χώρες παραχωρούν δύο εβδομάδες, αν και υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις. Σύμφωνα με τη Unicef, υπάρχουν κράτη στα οποία οι άδειες πατρότητας ξεπερνούν τους δύο μήνες: στη Νορβηγία διαρκούν εννέα εβδομάδες, στην Πορτογαλία δώδεκα, στη Νότιο Κορέα δεκαεπτά και στην Ιαπωνία τριάντα, αν και οι αριθμοί ποικίλλουν.

Σε μια αναφορά του ΟΟΣΑ με τίτλο «Γονική άδεια: Τι απέγιναν οι πατέρες»; ανακοινώνεται ότι «ενώ οι άνδρες μετά τη γέννηση ενός παιδιού συνήθως παίρνουν μια ολιγοήμερη άδεια, μόνο οι γενναιότεροι και οι πιο αφοσιωμένοι εξαντλούν όλες τις ημέρες που δικαιούνται. Το ποσοστό των ανδρών που κάνουν χρήση όλης της άδειας είναι αυξημένο κατά 40% σε ορισμένες Σκανδιναβικές χώρες και στην Πορτογαλία. Σε κάποιες άλλες όμως, όπως η Αυστραλία, η Τσεχία και η Πολωνία το ποσοστό πέφτει σε έναν προς πενήντα άνδρες», όπως αναφέρει η IWG.

Μάλιστα, η Σουηδία παραμένει στην πρωτοπορία εδώ και δεκαετίες. Συγκεκριμένα, το 1974 ήταν η πρώτη χώρα που χορήγησε άδεια σε νέους μπαμπάδες μετά από γέννηση ή υιοθεσία, ενώ οι Σουηδοί γονείς μπορούν να πάρουν μέχρι 480 μέρες άδειας, από τις οποίες οι 90 προορίζονται για τους άνδρες.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Αναφορά Γονικής Άδειας για το 2018 της εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού Mercer, το 83% των ανδρών παίρνει μεν την άδεια μετ’ αποδοχών που προσφέρουν οι εργοδότες, αλλά μόνο το 13% επιλέγει να πάρει άδεια άνευ αποδοχών. Τι σημαίνει αυτό, ότι προκειμένου να σημειωθεί θετική αλλαγή, είναι απαραίτητη τόσο η υποστήριξη της διοίκησης, όσο και η ύπαρξη ευέλικτων πολιτικών που δεν θα στιγματίζουν τους άνδρες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει