Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Πού μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τις υποβάλουν


ΕΛΛΑΔΑ
10:03
24/07/2019
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
1
loading

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ (ακαδημαϊκού έτους 2018-19), από την Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 έως και την Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους εδώ.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1992) ή

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar DAP

    Μεγάλη βλακεία. Δεν σε ρωτάει πουθενά αν έχεις άλλα παιδιά φοιτητές που και αυτοι νοικιάζουν, ή μένουν στο ίδιο σπίτι. Αλλιώς είναι ένας φοιτητής (όσον αφορά τα έξοδα) σε μία πόλη και άλλο δύο φοιτητές. Έτσι το οικογενειακό εισόδημα μειώνεται περισσότερο με πιο πολλούς φοιτητές που έχεις, οπότε γιατί να μην το δικαιούσε γιατί ξεπέρασες κατά 350€ το πλαφόν. Με την ίδια δικαιολογία (ενώ έχω τρία παιδιά) δεν πήρα το επίδομα παιδιών. Δηλαδή για 350€ δεν πήρα 1000 Χ 2 = 2000 (3 φοιτητές) + 1800€ (3 παιδιά). Άντε βγάλε άκρη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει