Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ηλικιωμένοι αλλά και πολλά μικρά παιδιά άναψαν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς του περσινού Ιουλίου.

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Κοιμήσεως Θεοτόκου μαζεύτηκαν αρκετοί κάτοικοι, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων της μεγάλης φωτιάς.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, καθώς η οργή αλλά και η θλίψη για τον άδικο χαμό 102 ψυχών δεν έχουν κοπάσει.

«Για εσάς είναι ένας χρόνος για εμάς είναι μια μέρα, έχασα τη μητέρα μου στη φωτιά όπως και το σπίτι μου» είπε ο κάτοικος από το Μάτι που βρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο για τη φονική πυρκαγιά του 2018.

Το παρών στο μνημόσυνο έδωσε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και οι νέοι δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα.

«Είναι μέρα μνήμης σήμερα για ένα δράμα που οι πληγές είναι ανοιχτές. Εκ μέρους του πρωθυπουργού μεταφέρω τη συμμετοχή του στο πένθος για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα, στο πένθος των ανθρώπων που έχασαν. Τους δικούς τους, τους οικείους τους τα παιδιά τους» είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δεν έδωσε το «παρών» κανένας εκπρόσωπος από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο παππάς έκλεισε το μνημόσυνο με ένα απόφθεγμα του Ντέιβιντ Λόρενς: Η τραγωδία  είναι σαν δυνατό οξύ: διαλύει και απομακρύνει τα πάντα εκτός από το πραγματικό χρυσάφι της αλήθειας και ζήτησε μεταξύ άλλων να μην ξεχαστούν ποτέ οι νεκροί από το Μάτι.

Ο κόσμος έχει αρχίσει να κατευθύνεται προς το σημείο της τραγωδίας.

 

 

 

Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος