Πρώτο βραβείο βιομηχανίας στα Greek Exports Awards

«Το βραβείο αφιερώνεται στην Ελλάδα»


ΕΛΛΑΔΑ
16:20
01/04/2013
Πρώτο βραβείο βιομηχανίας στα Greek Exports Awards
loading

Το πρώτο βραβείο Βιομηχανίας έλαβε η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen στο πλαίσιο της διοργάνωσης Greek Exports Awards.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση που τέλεσε υπό την Αιγίδα 26 φορέων - ανάμεσά τους τα Υπουργεία Εξωτερικών, Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και, Τουρισμού, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, καθώς και πολυάριθμα Εμπορικά Επιμελητήρια ξένων χωρών.

Η Pharmathen, με την βράβευση αυτή, διακρίνεται ως η Νο 1 Ελληνική Βιομηχανία με βάση την εξαγωγική της δραστηριότητα.

Το βραβείο απένειμε στον Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Βασίλειο Κάτσο, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κος Τ. Λιάσκος, ο οποίος εκπροσώπησε στην εκδήλωση την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Με αφορμή την βράβευση της Pharmathen, ο κος Β. Κάτσος ευχαρίστησε την Επιτροπή αξιολόγησης για την τιμή και δήλωσε πως «η διάκριση αυτή, αποτελεί για τη Pharmathen μία αναγνώριση για την ύπαρξη ελληνικού μοντέλου επιχειρηματικότητας. Μία αναγνώριση για την εξωστρέφεια που επιδεικνύουμε αλλά και για την συμβολή μας, μέσα από αυτή την εξωστρέφεια, στην εθνική οικονομία. Ξεκινώντας πριν από 50 σχεδόν χρόνια από ένα φαρμακείο, καταφέραμε σήμερα να έχουμε παρουσία σε πέντε ηπείρους, σε περισσότερες από 85 χώρες και να αποτελούμε σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας» συμπληρώνοντας πως «εργαζόμαστε καθημερινά, ακολουθώντας πιστά, με συνέπεια και μεθοδικότητα το στρατηγικό δόγμα μας - το δόγμα των 3 Ε: έρευνα - εξωστρέφεια - επενδύσεις».

Ο Πρόεδρος της Pharmathen, εκ μέρους των 850 εργαζομένων της Εταιρείας, αφιέρωσε συμβολικά το πρώτο βραβείο Βιομηχανίας, στην Ελλάδα. «Η εθνική μας οικονομία έχει ανάγκη - σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε - την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα. Εργαζόμαστε όλοι σήμερα, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον – σε ένα μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας» σημείωσε ο κος Κάτσος.

Η Pharmathen, έχει διακριθεί επίσης μεταξύ άλλων, ως:

- Εταιρεία με τις Μεγαλύτερες Επενδύσεις στην Ελλάδα – διάκριση από την Ελληνική Κυβέρνηση , 2010
- Εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον – 2011 & 2012 (Ίδρυμα Great Place to Work, Ελλάς)
- 429η μεγαλύτερη ερευνητική εταιρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ανάμεσα σε 1000 εταιρείες)
- Bραβείο Ruban d’Honneur – “The International Growth Strategy of the Year Award” - European Business Awards 2012

Τα Greek Exports Awards αποτελούν μία διοργάνωση που στόχο έχει την ανάδειξη και επιβράβευση του ελληνικού επιχειρείν που συνδράμει στην αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης στη χώρα μας και προσφέρει παραδείγματα προς μίμηση για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει