Στους δήμους ρίχνει την ευθύνη για την «διαιώνιση» των λαθών με το «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε πλήθος σχετικών ερωτήσεων βουλευτών.

Στις 13 Μαρτίου, διαβιβάστηκε στη Βουλή ακόμη ένα έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο υπογράφεται από τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη και στο οποίο επαναλαμβάνεται: «Στις περιπτώσεις που οι αρμόδιοι δήμοι δεν απέστειλαν εμπρόθεσμα (μέχρι 31.3.2012) τα στοιχεία με τις διορθώσεις, τούτο είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αλληλουχία μη ενημέρωσης των στοιχείων των ακινήτων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθότι η ΔΕΗ δεν ενημερώθηκε για τις αλλαγές αυτές και συνεπώς δεν απέστειλε τα στοιχεία των ακινήτων στην ορθή τους, μετά τις διορθώσεις, κατάσταση. Επίσης, μεταβολές που δόθηκαν από τους δήμους στο ΔΕΔΔΗΕ (ο αρμόδιος φορέας Διαχείρισης Δικτύου της ΔΕΗ) μετά την 31.3.2012 δεν λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό του ΕΕΤΗΔΕ έτους 2012».

Για τη διόρθωση των λαθών στα στοιχεία υπολογισμού του ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, που είχαν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία, είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις για τη διόρθωση στον αρμόδιο δήμο μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2012, σημειώνει.

Επιπλέον, ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, οι δήμοι όλης της χώρας είχαν υποχρέωση να ελέγξουν αν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης και, στην περίπτωση που έπρεπε, να προβούν στη διόρθωσή τους. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δήμοι όφειλαν να αποστείλουν μέχρι την 27η Ιανουαρίου 2012 τις ενημερωμένες καταστάσεις στον Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ. Η ημερομηνία αυτή άτυπα ίσχυσε μέχρι 31η Μαρτίου 2012, επισημαίνει ο κ. Μαυραγάνης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.