«Αποφύγετε αυτό το μέρος, είναι σκέτη απάτη» είναι ο τίτλος της κριτικής του Αμερικανού ταξιδιώτη στο TripAdvisor, που επισκέφτηκε πρόσφατα τη Μύκονο και πλήρωσε το εξωφρενικό ποσό των 836 ευρώ για 3 σαλάτες Ceasar, 6 μερίδες καλαμαράκια, 3 τοπικές μπύρες, 2 νερά και έναν χυμό.

Το εστιατόριο που επισκέφτηκε ο Αμερικανός τουρίστας από το Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη βρίσκεται στον Πλατύ Γιαλό στο δημοφιλές και κοσμοπολίτικο νησί των Ανέμων, και απ’ ό,τι φαίνεται χρεώνει για… χρυσάφι τα πιάτα του μενού του.

Όπως αποδεικνύεται και από το φωτογραφικό «ντοκουμέντο» από το δελτίο παραγγελίας που ανήρτησε ο τουρίστας στην ταξιδιωτική πλατφόρμα μία μερίδα καλαμάρι στο συγκεκριμένο εστιατόριο της Μυκόνου κοστίζει 98,50 ευρώ, μία μεγάλη τοπική μπύρα 25 ευρώ και ένα μπουκάλι νερό 8,90 ευρώ.

Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, και εκείνοι οι χρήστες που κατηγορούν το εστιατόριο για ακρίβεια καθώς χρεώνει τον ελληνικό καφέ 10 ευρώ και μια μερίδα μουσακά 20 ευρώ!

Για να μην προτρέξουν κάποιοι καλοθελητές και πουν «καλά κι αυτός δεν ζήτησε κατάλογο»; Ο χρήστης εξηγεί στο post του στο TripAdvisor ότι το προσωπικό του μαγαζιού δεν είναι καθόλου εξυπηρετικό και ότι δεν τους παρείχε κατάλογο έτσι ώστε να μπορέσουν να σχηματίσουν μια εικόνα για το κόστος του γεύματός τους.