Υπογράφηκε, από το υπουργείο Οικονομικών, η απόφαση με την οποία επιλύεται σταδιακά το πρόβλημα της χορήγησης του βοηθήματος οικογενειακής-επαγγελματικής αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) στα παιδιά του προσωπικού του Στρατού Ξηράς, που αδυνατούσε να δώσει το Μετοχικό Ταμείο Στρατού λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ύψος της δαπάνης για το ΒΟΕΑ ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ, ποσό που θα εκταμιευθεί σταδιακά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε πρώτη φάση, δίνεται στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και, όπως γνωστοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος- μέσω του Twitter- από τη Δευτέρα αρχίζει η διαδικασία χορήγησης του ΒΟΕΑ στους δικαιούχους, αρχής γενομένης από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από το 2009. Συνολικά, 12.500 παιδιά θα πάρουν το βοήθημα.

Ο Αρχηγός ΓΓΕΘΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Καράμπελα, τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου, τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ) και τη Διεύθυνση Οικονομικού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΟΙ), «που κοπίασαν για το ΒΟΕΑ». Παρατήρησε, τέλος, «ότι, μέσα από τη χορήγηση του ΒΟΕΑ, περνάει η εξυγίανση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού», εκτιμώντας ότι «το αύριο του ΜΤΣ θα είναι σίγουρα καλύτερο από το σήμερα».