Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που διοργανώθηκε σήμερα στην Αθήνα με αφορμή τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα.

Αυτή την ώρα μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων ανεβαίνουν στη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος με στόχο την πραγματοποίηση της συναυλίας που θα ακολουθήσει, ενώ ανάμεσα στις ομιλίες παρεμβάλλονται και τραγούδια.

Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «Αθήνα, Πόλη Αντιφασιστική» πήραν μέρος περισσότεροι από 3.000 άτομα, ενώ πριν από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα είχαν συγκεντρωθεί στην Κοτζιά κουβαλώντας το φέρετρο με τη σορό του Πακιστανού μετανάστη που έπεσε νεκρός από μαχαιριές.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να αρχίσει και η συναυλία με τη συμμετοχή συγκροτημάτων και καλλιτεχνών όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης γίνονται σήμερα ανάλογες εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου όπως Λονδίνο, Εδιμβούργο, Δουβλίνο, Βαρκελώνη, Παρίσι, Νέα Υόρκη και Σικάγο.