Να ανακληθεί άμεσα η διαθεσιμότητα των 24 υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητεί με δήλωσή του ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων και υπεύθυνος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

Επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και μετατάχθηκαν από την Ολυμπιακή και τον ΟΑΣΑ, για να καλύψουν διαπιστωμένες ανάγκες του υπουργείου Ναυτιλίας, απομακρύνονται με ασαφή τρόπο και χωρίς καμία δεσμευτική υπόσχεση μετάταξής τους, σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ο Θοδ. Δρίτσας αναφέρει επίσης ότι την ίδια ώρα το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει ζητήσει 11 νέους υπαλλήλους και το ΝΑΤ 68, για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες, ενώ οι 24 έμπειροι υπάλληλοι απομακρύνονται.

Σημειώνεται ότι οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας για τους 24 συναδέλφους τους προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη του κτιρίου του Μητρώου Ναυτικών στον Πειραιά, ενώ ανάλογη κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει και για αύριο.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μέχρι σήμερα δεν έχει επιδοθεί καμία πράξη διαθεσιμότητας προς τα 24 άτομα προκειμένου να μπορέσουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ωστόσο έχουν διαγραφεί από το μητρώο μισθοδοσίας βάσει της λίστας απογραφής και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση.