Το πόρισμα της ΕΔΕ σχετικά με την υπόθεση του 45χρονου θεολόγου από το Ρέθυμνο σε βάρος του οποίου υπήρξαν καταγγελίες για παράβαση καθήκοντος από δυο… Ρωσίδες στο υπουργείο Παιδείας αναμένει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Ο περιφερειακός διευθυντής Απόστολος Κλινάκης βρίσκεται στο Ρέθυμνο προκειμένου να λάβει περαιτέρω ενημέρωση για την υπόθεση την ώρα που ο πειθαρχικός έλεγχος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τον ίδιο να δηλώνει ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και θα πραχθούν τα δέοντα εφόσον προκύψουν ευθύνες.

Όπως έγραψε το prismanews.gr σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε τον περασμένο Αύγουστο οι δυο γυναίκες αναφέρουν ότι ο εκπαιδευτικός τις προσκάλεσε στην Ελλάδα υποβάλλοντας ανάμεσα στα δικαιολογητικά, έγγραφο με την σφραγίδα του σχολείου στο οποίο εργαζόταν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δυο γυναίκες είπαν ότι ο εκπαιδευτικός τους συστήθηκε ως γιατρός και τους είπε ότι η σύζυγος του έχει πεθάνει, ενώ στην πραγματικότητα είναι παντρεμένος και έχει παιδιά. Η ΕΔΕ διερευνά εάν και εφόσον υπάρχει θεσμική εμπλοκή και αν ο εκπαιδευτικός καταχράστηκε την ιδιότητά του υπεξαιρώντας έγγραφα και σφραγίδες του σχολείου.