«Πράσινο φως» για την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4

Oι ειδικοί μετεωρολόγοι έδωσαν την έγκριση τους


ΕΛΛΑΔΑ
18:55
04/02/2019
«Πράσινο φως» για την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4
4
loading

Δόθηκε το «πράσινο φως» από τους ειδικούς μετεωρολόγους στο Διαστημοδρόμιο της Ευρώπης στη Γαλλική Γουιάνα, ώστε να μεταφερθεί στην πλατφόρμα εκτόξευσης ο εκτοξευτήρας «Ariane 5», που θα μεταφέρει -σε τροχιά στις 39 μοίρες ανατολικά και σε γεωστατική τροχιά- τον ελληνικό δορυφόρο «Hellas Sat 4».

Οι καιρικές συνθήκες στη Γαλλική Γουιάνα, μια περιοχή που συχνά χαρακτηρίζεται ως «τροπική κόλαση», μπορούν να αποτελέσουν ένα τελευταίο εμπόδιο στη διαδικασία πριν από την εκτόξευση, καθώς η βροχή είναι απαγορευτική για τη μεταφορά μέχρι το σημείο εκτόξευσης. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε πρόβλημα.

Έτσι, οι ειδικοί μετεωρολόγοι έδωσαν την έγκριση τους και ο «Ariane 5», με βάρος 800 τόνων και ύψος 51 μέτρων, μετακινήθηκε αργά για περίπου πέντε χιλιόμετρα πάνω σε ειδικές ράγες μέχρι το λεγόμενο launch pad ELA του Διαστημοδρομίου της Ευρώπης.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης στην πλατφόρμα εκτόξευσης του εκτοξευτήρα -που φέρει μέσα στη «μύτη» του τον μεγαλύτερο εμπορικό δορυφόρο που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, τον «Hellas Sat 4», βάρους 6,5 τόνων- σημαίνει πως όλα είναι έτοιμα για την εκτόξευση, που έχει προγραμματιστεί για τις 23:01 ώρα Ελλάδας το βράδυ της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. Είχαμε κάποτε, έναν άλλο δορυφόρο.! Αλλά ... ( Δραπέτευσε! ) Άραγε, αυτός καινούργιος δορυφόρος, θα, κάτσει... (Φρόνιμα ; Ή θα το σκάσει πάλι σαν τον... Παλαιοκώστα; )

 2. avatar ΣΩζοε

  Θα εχει ΜΜΕ ΤΟυρκικα. Ελευθερης λυψης

  1. avatar Προφανώς….

   Εσύ σε τι γλώσσα γράφεις;

 3. avatar Leo1

  Αναμένουμε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει