Καταγγελία για νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης δημοτικού σχολείου του Αγρινίου, σε βάρος μαθητή της Δ΄ τάξης του ίδιου σχολείου κατά τη διάρκεια διαλείμματος έγινε.

Η καταγγελία που έγινε στο agriniopress.gr, αναφέρει ότι οι συγγενείς του παιδιού που δέχτηκε την επίθεση, κάνουν λόγο και για «παρουσία-απουσία των εφημερευόντων του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου κατά τη διάρκεια του συμβάντος!».

Όπως προσθέτουν, το περιστατικό συνέβη την 19η Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος στον προαύλιο χώρο του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου του Αγρινίου.

Ο μαθητής της Δ΄τάξης, σύμφωνα με την καταγγελία, αντιδρώντας, ύψωσε το ανάστημά του και στην επαφή του με τον μεγαλύτερο μαθητή, έριξε τον εν λόγω μαθητή κάτω.

Αμέσως μετά, ο μαθητής της Στ΄ συγκέντρωσε την παρέα του και δημιουργώντας έναν κύκλο γύρω από τον μικρότερο μαθητή, άρχισε με την υποστήριξη και βοήθεια των συμμαθητών του άρχισαν να τον πετούν ο ένας στον άλλο. Στη συνέχεια, ένας τον ακινητοποίησε κρατώντας τα χέρια του και οι υπόλοιποι άρχισαν να τον γρονθοκοπούν!

«Σημειωτέον δε ότι κατά τη διάρκεια του συμβάντος, οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί που όφειλαν αν όχι να προλάβουν τουλάχιστον να αντιμετωπίσουν το συμβάν ήταν απλά απόντες ή ανεπαρκείς!», επισημαίνουν οι καταγγέλλοντες.

«Κατόπιν, οι μαθητές της Στ΄ τάξης απείλησαν το μαθητή της Δ΄ τάξης να σιωπήσει ειδάλλως θα συνέχιζαν το αρρωστημένο τους παιχνίδι σε βάρος του. Έντρομος και εμφανώς σοκαρισμένος ο μαθητής της Δ΄ τάξης σιώπησε ενώ οι μώλωπες και τα καρούμπαλα ήταν πλέον εμφανή στο πρόσωπό του και έλυσε τη σιωπή του μόνο όταν έφτασε το μεσημέρι στο σπίτι του».

Για το περιστατικό, που συζητείται πλέον σε κύκλους της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής και όχι μόνο, ενημερώθηκε και η Διεύθυνση του σχολείου, αλλά και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι γονείς των παιδιών που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο κλήθηκαν από τη Διεύθυνση του σχολείου, ενώ και ο Διευθυντής της Α’ Βάθμιας, δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα.

Οι καταγγέλλοντες πάντως εστιάζουν στην απουσία έγκαιρης επέμβασης από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που είχε σαν αποτέλεσμα ο ξυλοδαρμός του παιδιού, να μην γίνει αντιληπτός.