Περίπου σε 20 υπολογίζονται τα κενά που παρατηρούνται σε θέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μόλις οι μισοί υπάρχει η περίπτωση να αντικατασταθούν μέσα στη χρονιά, σύμφωνα με το Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάββα Μελισσόπουλο.

Όπως ανέφερε τα κενά αφορούν σε λίγες θέσεις νηπιαγωγών και κυρίως σε θέσεις Δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικότητας ή ολοήμερου σχολείου. Όπως αναφέρει ο Σάββας Μελισσόπουλος η αιτία δεν είναι η χρηματοδότηση καθώς στο σύνολο της χώρας οι πιστώσεις που διατέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας είναι επαρκείς και χαρακτηρίζονται γενναίες για τα δεδομένα της εποχής.

Πρακτικά υπάρχουν νομοί που εμφανίζουν πλεόνασμα και νομοί που παρουσιάζουν ελλείψεις όπως αυτός της Ξάνθης αν και στο σύνολο της χώρας υπάρχει επαρκής αριθμός κάθε ειδικότητας, αλλά όχι διαδικασίες που να επιτρέπουν πιο ορθολογική διαχείριση των μεταθέσεων, αποσπάσεων κλπ.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος σημειώνει ότι υπάρχουν μερικές πιθανότητες να πληρωθούν κάποια κενά με τη μία και μοναδική πίστωση που θα υπάρξει, «αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η χρονιά με ελλείψεις σε 20 εκπαιδευτικούς πλήρους ή μειωμένου ωραρίου. Με μια πρώτη διευθέτηση αυτού του αριθμού και με συγχωνεύσεις που δεν ανταποκρίνονται στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, θα μπορούσαν να μειωθούν στο μισό» αναφέρει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πηγή: xanthipress.gr