Από τον Μαρμαρά, το Πόρτο Κουφό και τη Συκιά μέχρι τη Σάρτη, όπου σημειώθηκαν χιονοπτώσεις χθες το βράδυ, καθώς και στην περιοχή της Ιερισσού, της Ουρανούπολης και της Τρυπητής πραγματοποιούνται αποχιονισμοί στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές, κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Γαλάτιστα το θερμόμετρο έφτασε τους -19 και στην Αρναία τους -18.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο θέμα στην ηλεκτροδότηση ή την υδροδότηση και πέραν των χαμηλών θερμοκρασιών δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση στα ορεινά η παγωνιά παραμένει, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή του Ταξιάρχη, ενώ αλυσίδες στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο του νομού δεν χρειάζονται», πρόσθεσε ο κ. Γιώργος.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στη Χαλκιδική, Μαγδαληνή Συρδάρη, συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο οδικό κύκλωμα της Χαλκιδικής λόγω του παγετού.

«Παραμένουμε σε ετοιμότητα, καθώς το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων ισχύει ως την Τετάρτη. Τα μηχανήματα βρίσκονται στο δρόμο και ρίχνουν αλάτι, τα σχολεία στους περισσότερους δήμους δεν έχουν ανοίξει, οπότε μετακινήσεις των μαθητών δεν χρειάστηκε να γίνουν, ενώ έχει ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της Χαλκιδικής», τόνισε η κ. Συρδάρη.