Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του χρόνου και το 2019 πλησιάζει, με τον καιρό την Πρωτοχρονιά να απασχολεί αρκετό κόσμο, δεδομένου και του ψυχρού μετώπου που σάρωσε τη χώρα τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο καιρός θα είναι αρκετά ήπιος, δεδομένης της εποχής.

Αρχικά, ο διευθυντής προγνώσεων Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, ανέφερε ότι «αυτήν την ώρα έχουμε μόνο τοπικά 7-8 μποφόρ και μόνο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα κοπάσουν κατά τη διάρκεια του απογεύματος και κάποιες λίγες ασθενείς βροχές και χιονόνερο σημειώνεται στα ορεινά της Κρήτης. Και εκεί τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Από αύριο υποχωρεί το κρύο. Από απόψε το βράδυ και αύριο δεν θα έχουμε -5 και -6 βαθμούς Κελσίου, που είχαμε σήμερα τα ξημερώματα. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι -2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και το μεσημέρι θα ανέβουμε ακόμη και στους 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια».

Στη συνέχεια ο κ. Κολυδάς ανέφερε: «Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε θερμοκρασίες γύρω στους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου, κάποια τοπική συννεφιά στα ανατολικά και τα νότια. Κάπως έτσι θα κυλήσει ο καιρός και το Σάββατο. Βέβαια, Σάββατο προς Κυριακή, θα υπάρχει μια διαταραχή, που ίσως δώσει τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας».

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με όσα είπε ο μετεωρολόγος, θα έχουμε «τοπική συννεφιά, με παροδικές βροχές στα νότια της χώρας και κάποια λίγα χιόνια στα βόρια και με βελτίωση στα δυτικά. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, περίπου 2 βαθμούς».

Τέλος, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, «δυτικά και βόρεια θα έχουμε κυρίως τοπική συννεφιά. Στα ανατολικά και νότια και κυρίως στις Βόρειες Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, θα έχουμε παροδικά αυξημένη συννεφιά. Θα εκδηλωθούν κάποιες τοπικές βροχές και θα έχουμε χιόνια στα ορεινά.

Οι βοριάδες θα φτάσουν στα 6-7 μποφόρ, όμως ο καιρός δεν θα έχει την εικόνα της κακοκαιρίας όπως την είδαμε τις προηγούμενες ημέρες, που και πάλι -αν εξαιρέσουμε το κρύο- δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο. Οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι, αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα. Περίπου 10 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα…».