Με σφυρίχτρες και φόρμες διαδήλωσαν φοιτητές της ΣΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτύρονται για Σχέδιο Νόμου που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού


ΕΛΛΑΔΑ
14:40
14/12/2018
Με σφυρίχτρες και φόρμες διαδήλωσαν φοιτητές της ΣΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη
1
loading

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ, φορώντας συμβολικά φόρμες και σφυρίζοντας με τις σφυρίχτρες τους, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού - Προπονητές και εκπαιδευτές - Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις», που τέθηκε σε ηλεκτρονική διαβούλευση την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όπως τονίζουν, το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο προχωρά στην απαξίωση του πτυχίου από το πανεπιστήμιο, αλλά το εξισώνει με σεμινάρια και γνώσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνουν επίσης πως σε περίπτωση που το σχέδιο νόμου ψηφιστεί, θα δίνεται η δυνατότητα σε άτομα που δεν έχουν την απαιτούμενη κατάρτιση να αναλάβουν την άσκηση ατόμων, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για όποιον θέλει να ασκηθεί. Επισημαίνουν μάλιστα πως αυτό θα αφορά και άτομα τρίτης ηλικίας καθώς επίσης και άτομα με αναπηρία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και φοιτητικοί σύλλογοι από άλλες σχολές του ΑΠΘ. Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar επαγγελματίας αριστερός

    Κανείς άλλος εκτός από εμάς του συριζα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να βγαίνει και να κάνει αυτές τις καταραμένες τις πορείες. Μαζέψτε τους!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει