Το μεγαλύτερο μέρος των αγορών των καταναλωτών αυτή την περίοδο, πιο μεγάλο κι από αυτό του γιορτινού τραπεζιού, αφορά τα δώρα προς συγγενείς, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Το πιο ταιριαστό, αυτό που έχει ζητηθεί- ειδικά αν πρόκειται για δώρο παιδιού- ή αυτό για το οποίο η προσμονή είναι μεγάλη, δώρα συμβολικά, δώρα με αγάπη, δώρα με πολύ ψάξιμο, όλα αυτά χαρίζουν στιγμές χαράς και οικειότητας, βασικά στοιχεία της ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων.

Πολλά είναι τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ, που αρχίζουν αυτές τις ημέρες και συνεχίζονται μέχρι και την Πρωτοχρονιά, και δίνουν την ευκαιρία σε εκείνον που αγοράζει ένα δώρο, να διαλέξει αυτό που θέλει να προσφέρει σε κάποιον αγαπημένο του, και ταυτόχρονα να συμβάλλει σε κάποιον κοινωφελή ή φιλανθρωπικό σκοπό, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης.

Μερικά από αυτά τα μπαζάρ είναι τα παρακάτω, που συγκέντρωσε και παρουσιάζει το ΑΜΠΕ.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, και φέτος τα Χριστούγεννα, προσκαλεί τους φίλους του να επισκεφτούν τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το έργο του. Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που μας έχουν ανάγκη.

Στην Αθήνα θα γίνουν μέχρι την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου στο Χαλάνδρι στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, ενώ μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου στο Περιστέρι, στο εκθεσιακό κέντρο, στο Παλαιό Φάληρο στην Μαρίνα Φλοίσβου, και στον Άγιος Δημήτριος, στο Athens Metro Mall.

Κέντρο Ζωής για το θέμα του AIDS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS (01/12), το Κέντρο Ζωής διοργανώνει το δικό της μπαζάρ το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Κέντρου στην Ιερά Οδό 42. Στόχος να συγκεντρωθούν οι οικονομικοί πόροι για την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου, καθώς και την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση του κοινού για το θέμα του HIV/AIDS, που μας αφορά όλους.

Για τα αδέσποτα της πόλης

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι με παιχνίδια και επιτραπέζια σε πολύ καλές τιμές για να περνούν λίγο καλύτερα τα αδέσποτα της πόλης. Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 8, και αύριο Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στο «Πολεμικό Μουσείο» Αίθουσα «Φουαγιέ».

Οι «Φίλοι του ΜΚΙΕ»

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι «Φίλοι του ΜΚΙΕ», μια ομάδα πρωτοβουλίας εθελοντών και υποστηρικτών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, οργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ τους στο «Πολιτιστικό Κέντρο» (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης – σταθμός Ελληνικό του μετρό), όπως καθιερώθηκε να κάνουν τα τελευταία χρόνια. Η δράση αυτή των «Φίλων του ΜΚΙΕ» είναι κάτι παραπάνω από ένα συνηθισμένο μπαζάρ. Είναι μια πολύπλευρη εορταστική προσπάθεια, που αποσκοπεί στο να φέρει πιο κοντά εθελοντές και φίλους του Ιατρείου, να δώσει στιγμές χαράς σε όσους συμμετάσχουν και παράλληλα να ενισχύσει το έργο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Κούκλες από τις κρατούμενες φυλακών Θήβας

Αγγελάκια, κούκλες, μαξιλαράκια και πολλές χειροποίητες μοναδικές δημιουργίες είναι έτοιμες να γίνουν δικές σας με μια επίσκεψη στο… Επισκεπτήριο, στην έκθεση κούκλας από κρατούμενες των φυλακών Θήβας στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Για 15η συνεχή χρονιά, στο «Εργαστήρι Μαιρηβή» θα πραγματοποιηθεί η έκθεση με κούκλες φτιαγμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας (πρώην Κορυδαλλού), στο πλαίσιο του προγράμματος «Λόγος και Ύφασμα» της ΜΚΟ «Άρσις». Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.

Το παζάρι του ΚΕΘΕΑ

Και στις φετινές γιορτές ο πάγκος του ΚΕΘΕΑ θα είναι γεμάτος με στολίδια, διακοσμητικά και αντικείμενα τέχνης, χειροποίητα προϊόντα και σπιτικά γλυκίσματα, όλα με τη φροντίδα των Συλλόγων Οικογένειας και των μελών του ΚΕΘΕΑ. Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ στην Στοά Κοραή.

«Δρόμοι Ζωής» για τα παιδιά του Γκαζιού

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 17ο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ των Δρόμων Ζωής στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Οι εθελοντές των «Δρόμων Ζωής» ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διεξαγωγή του μπαζάρ που εξασφαλίζει και τη λειτουργία της οργάνωσης, ώστε να συνεχίζει να υποστηρίζει μια ανοιχτή κοινωνία και προσιτή γνώση για τα παιδιά που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού, κάτω από συνθήκες αποκλεισμού.

Για όλους, μικρούς και μεγάλους, θα υπάρξει η καθιερωμένη και τόσο αγαπημένη παράσταση Καραγκιόζη, όπως και αφήγηση παραμυθιών για όσους μαγεύονται από τις ιστορίες.

Στηρίξτε τη… Στήριξη

Δώρα, καλλιτεχνικές δημιουργίες, βιβλία, γλυκά, διακοσμητικά και πολλά άλλα από 1 ευρώ θα βρούνε όσοι επιλέξουν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους στο μπαζάρ της Ομάδας Εθελοντισμού Στήριξη (www.stirixi.org.gr) στο ξενοδοχείο Electra Palace Αthens το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Η Ομάδα Εθελοντισμού Στήριξη υποστηρίζει από το 2011 άπορες, πολύτεκνες οικογένειες που τις υπέδειξε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και τα έσοδα θα διατεθούν για αυτό το σκοπό.

Η Παιδόπολη Αγία Βαρβάρα

Μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου το Κέντρο Παιδικής Προστασίας, η Παιδόπολη Αγία Βαρβάρα που βρίσκεται Λ. Συγγρού 221 στη Νέα Σμύρνη και φιλοξενεί κορίτσια 12-18 ετών από πολυπροβληματικές οικογένειες, καλεί τους φίλους του στην αγορά που διοργανώνει. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων δώρων, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τα κορίτσια της Παιδόπολης.

Χριστουγεννιάτικο SOS

Το Κέντρο Αυτισμού «SOS» διοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Trii Art Hub στο κέντρο της Αθήνας με δημιουργίες των παιδιών (και όχι μόνο) που προσφέρουν τα έργα τους για την υποστήριξη της δομής του κέντρου.

Πώς να είσαι ο Αϊ Βασίλης κάθε μέρα

Η Action Aid επιλέγει έναν διαφορετικό τρόπο στήριξης από τους φίλους της. Αντί ενός μπαζάρ προτείνει να προσφέρουν ως εναλλακτικό δώρο για τα Χριστούγεννα μια αναδοχή παιδιού που μένει στις πιο φτωχές και περιθωριοποιημένες κοινότητες για να καλύψουν τις βασικές του ανάγκες για ένα καλύτερο αύριο.